Elhallgattak az ágyúk

Az FA Kupa száznegyvenéves történetében a Manchester United és az Arsenal a két legsikeresebb csapat: a két együttes összesen huszonegy alkalommal szerezte meg az értékes trófeát. A legjobb négy közé jutásért vívott szombat esti találkozóra mégis két csalódott garnitúra állt ki az Old Traffordon. Az Arsenal, mely utoljára 2005-ben diadalmaskodott a sorozatban, alulmaradt a Liga Kupa döntőjében, kedd este pedig a Barcelona kiejtette a Bajnokok Ligájából is. Az MU sorozatban kétszer veszített a bajnokságban: előbb a Chelsea, majd a Liverpool ellen.

Sir Alex Ferguson szokatlan összeállítással, hét védekező típusú ésmindössze három támadó felfogású játékossal, Wayne Rooneyval, Javier Hernandezzel és Darren Gibsonnal lepte meg Arsene Wengert, akinek sérülésekkel sújtott csapata szokásos játékát nyújtotta. Még fél óra sem telt el a meccsből, amikor Rooney mérnöki precizitású keresztlabdával hozta helyzetbe Hernandezt, akinek fejesét ManuelAlmunia csak kiütni tudta, a kipattanó labdát pedig Fabio a spanyol hálóőr kapujába rúgta.

A veterán skót tréner magabiztosságát jelezte, hogy a második félidőre Fabio helyére behozta a sérülése miatt hathónapos kényszerpihenőt tartó Antonio Valenciát. A játékrész elején megszületett a második manchesteri gól is: Johan Djorou blokkolta Hernandez kísérletét, ám a labda Rooneyhoz pörgött, aki az üresen hagyott kapuba fejelt. A vendégek a kétgólos hátrány ellenére sem adták fel a meccset: Samir Nasri és Marouane Chamakh is alaposan próbára tette az idény végén visszavonuló Edwin van der Sar reflexeit; a holland kapus mindent védett, és kapott gól nélkül zárta a mérkőzést. Az Arsenal balszerencséjét jellemzi, hogy a találkozót tíz emberrel fejezte be, miután Djourou vállsérülést szenvedett; a futballista ebben az idényben már nem is léphet pályára.

Az FA Kupa elődöntőjének párosítása: Manchester City–Manchester United, Bolton–Stoke City.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.