BL: előttük a történelem

„Az első döntő” – így tekintenek Barcelonában a BL-nyolcaddöntő kedd esti visszavágójára. De egyáltalán nem tartanak a meccstől, jóllehet a vörös-kékek „szépen” eljátszották az Arsenal elleni első mérkőzésüket. Simán győzhettek volna Londonban, ehelyett 2-1-re kikaptak, azaz egyáltalán nem tették lehetetlenné vetélytársuk helyzetét.

Igaz, a Nou Campban a múlt év szeptember 11-e óta nem vesztettek a katalánok, sőt huszonegy hazai találkozójuk közül tizenkilencet megnyertek. A Bajnokok Ligájamostani évadábanotthon százszázalékosak, gólt csupán egyet szedtek be, ezzel együtt ArseneWenger, az „ágyúsok” edzője – korántsem meglepő módon – azt hangsúlyozza: „Nem játszhatunk 0-0-ra, mert akkor végünk.” Ahhoz viszont, hogy gólt szerezzenek, olykor el kellene venniük a labdát a valósággal leszerelhetetlen „Barcától”.

A házigazdákat – enyhén szólva – az sem ejti kétségbe, hogy most már nemcsak Puyol, hanem Piqué sem futballozhat, vagyis a védelem közepén valószínűleg az Abidal, Busquets kettős szerepel. De eljut-e odáig az Arsenal? Iniestát – jellemző módon –nem ez foglalkoztatja: ő arra gondol, meddig megy a Barcelona. „Májusban kétszer ünnepelek majd – említette. – Előbb a huszonhatodik születésnapomon, majd bő két héttel később a mostani ellenfél városában.”

Május 28-án a döntő lesz a Wembley-ben...

Még szép, hogy a katalán együttes oda készül. Elvégre Cesc Fabregas, az Arsenal spanyol középpályása is azt mondta: „A Barcelona a világ legjobb klubcsapata. Nem csupán jelenleg: a futball történetében.”

Képzeljék el, hogy továbbjut a mégiscsak előnyben lévő Arsenal... Az micsoda história lenne!

Bajnokok Ligája

A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK

KEDD

Barcelona–Arsenal (TV2, 20.35) 1-2

Sahtyor Donyeck–AS Roma 3-2 (Digi Sport, 20.15)

SZERDA

Tottenham–Milan 1-0 (Digi Sport, 20.15)

Schalke–Valencia 1-1 (Digi Sport, 23.30, felvételről)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.