Kuyt, Kuyt, Kuyt...

Sir Alex Ferguson klasszikus mondásainak egyike, hogy a Liverpoolt „le kell lökni a piedesztálról”. Noha az elmúlt években a Mersey-partiak messze nem nyújtanak hagyományaikhoz méltó teljesítményt, s most sem esélyesek a Bajnokok Ligája-szereplést ígérő helyezésre, a két együttes randevúja mindenkor a Premier League fénypontja.

A vasárnapi mérkőzés külön jelentőséget is kapott a liverpooli legenda, a 60. születésnapját pénteken betöltött Kenny Dalglish visszatérésével. „King” Kenny legutóbb huszonegy éve fogadta az Anfielden skót honfitársát, Sir Alexet, aki arra vágyik, hogy az MU 19. bajnoki címével maga mögé utasítsa a 18-szor első Liverpoolt.

Honfitárs a bajban... Kuyt és Van der Sar
Honfitárs a bajban... Kuyt és Van der Sar

Bár a 29. forduló után változatlanul a „vörös ördögök” vezetik a mezőnyt, kilátásaik rosszabbak lettek: a Liverpool 3-1-re győzött. Az MU 2009 márciusa óta először vesztett kétszer egymás után (kedden a Chelsea-től kapott ki 2-1-re). A találkozó hőse – miközben a „vörösök” minden tekintetben uralták a meccset – a januárban 23 millió fontért szerződtetett urugayi Suarez volt, aki óriási szerepet játszott Kuyt mesterhármasának előkészítésében. A holland csatár teljesítményét aligha lehet elvitatni, de maga is elismerte, hogy egyik gólja „könnyebb volt, mint a másik”.

Fél óra elteltével megszerzett vezető találata Suarez látványos, háromMU-védőtmaga mögött hagyó akciójából született. Röviddel a szünet előtt Nani követett el súlyos hibát, amikor a kapu előtti megmozdulásával tálcán kínálta fel a lehetőséget Kuytnek. A 65. percben született harmadik gólban Kuyt honfitársa, Van der Sar is benne volt: Suarez szabadrúgását csak tessék-lássék hárította, feldobva a labdát a jól helyezkedő Kuytnak.

Az igazsághoz tartozik, hogy Dowd bíró – aki minden más hivatali kollégájánál több MU-játékost állított már ki – az első félidő végén elmulasztotta leküldeni Carraghert, amikor megrúgta Nanit. Igaz, kisvártatva a Lucaszszal ölre menő Rafaelnek is megkegyelmezett. A tartalékos védelemmel kiállt, lélektelen, félgőzzel játszó vendégek csak a hosszabbításban, Hernandez révén szépítettek a már a hatodik helyen álló házigazdák ellen...

LIVERPOOL–MANCHESTER UNITED 3-1 (2-0) Liverpool, 45 000 néző. Jv.: Dowd.

Liverpool: Reina – Glen Johnson, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio (Kirjakosz, 24.) – Maxi Rodriguez, Lucas, Raul Meireles (Carroll, 74.), Gerrard – Kuyt, Suarez (Cole, 89.).

Manchester United: Van der Sar – Rafael (O‘Shea, 76.), Brown, Smalling, Evra – Nani (Javier Hernandez, 46.), Carrick, Scholes (Fletcher, 84.), Giggs – Berbatov, Rooney.

Gól: Kuyt (34., 39. és 65.), Hernandez (90.).

További eredmények: Arsenal–Sunderland 0-0, Manchester City–Wigan 1-0. Az élmezőny: 1. Manchester United 60 pont, 2. Arsenal 57 (28 mérkőzésből), 3. Manchester City 53.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.