Győri vígjáték: ahogy tetszik

Továbbra is díszlépésben halad a Győr női csapata a Bajnokok Ligájában: Konkoly Csaba együttese a középdöntő negyedik csoportfordulójában –a tizenkét gólt szerző Görbicz Anita vezérletével – Németországban győzött 29:24-re a HC Leipzig garnitúrája ellen, így változatlanul százszázalékos teljesítménnyel vezeti négyesét.

Ennél is örömtelibb azonban, hogy az eddigi pazar produkció nyomán – függetlenül a hátralévő két fellépés eredményétől – máris a legjobb négy között tudhatja magát a társulat, amelynek számára a folytatásban már csak a csoportgyőzelem megszerzése a tét. A magyar bajnok a szakasz utolsó két meccsét idehaza játssza: március 13-án az orosz Dinamo Volgográdot, március 20-án pedig a norvég Larvikot fogadja.

A férfiak még nem tartanak ennyire elöl – több szempontból sem. A huszonnégy alakulatot tömörítő csoportkör zárófordulóját a Veszprém az élről várta, de sejthető volt, hogy a klasszisokkal – mások mellett a sportág talán legnagyobb „spílerével”, Nikola Karabaticcsal – felálló Montpellier vendégeként kegyetlenül nehéz dolguk lesz Mocsai Lajos játékosainak.

És az is lett: a franciák végig vezetve nyerték meg a meccset 30:24-re, s így, jobb egymás elleni mutatójuknak köszönhetően, elhappolták a bakonyiak elől a hatos – a továbbiakra nézve jóval könnyebb utat ígérő – első helyét.

Kikapott a Szeged is, igaz, Skaliczky László csapata számára már nem volt tét a tökutolsó Aalborg otthonában: a kevés motivációhoz kevés játék párosult, minek nyomán a dánok annak örülhettek, hogy győzelemmel búcsúznak a BL-től (34:30), a magyarok meg annak, hogy a csoport harmadik helyezettjeként ott lesz a nevük a kalapban a nyolcaddöntő mai, bécsi sorsolásán.

Női BL. Középdöntő, 4. forduló. II. csoport: HC Leipzig (német)–Győr 24:29. Az állás: 1. Győr 8 pont (már elődöntős), 2. Larvik (norvég) 6, 3. Volgográd (orosz) 2, 4. HC Leipzig 0.

Férfi BL. 10. (utolsó) forduló.

B csoport: Montpellier (francia)–Veszprém 30:24. A csoport végeredménye: 1. Montpellier 16, 2.

Veszprém 16, 3. Hamburg (német) 13, 4. Kolding (dán) 10, 5. Sävehof (svéd) 3, 6. Tatran Presov (szlovák) 2. C csoport: Aalborg (dán)–Szeged 34:30. A csoport végeredménye: 1. Csehovszki Medvegyi (orosz) 14, 2. Valladolid (spanyol) 13, 3. Szeged 10, 4. Schaffhausen (svájci) 9, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 8, 6. Aalborg 6. Az első négy helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.