Odakinn is van unalom

Azok, akik láttak fergeteges Ajaxokat –Cruyff-fal, Van Bastennel, majd Kluiverttel a főszerepben –, vasárnap délután csak néztek, mint a moziban: jó ég, mi lett az amszterdami együttesből... A vendégek úgy léptek fel Eindhovenben, hogy már a meccs legelején lerítt róluk: nem játszani, hanem ölni akarják a futballt.

Ez aztán tökéletesen sikerült nekik.

Igaz, méltó partnerre találtak a PSV-ben, amely ugyancsak nélkülözött minden fantáziát, bár valamivel több helyzetet alakított ki bekkelő ellenfelénél. Dzsudzsáknak volt három lövése (kettőt a kapus mentett, egy mellé ment), a legnagyobb lehetőség azonban Zeefuik előtt nyílt: a cserejátékos labdáját Stekelenburg bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől. A találkozó – különösen a második félidőben – erősíthette honfitársaink önbizalmát, hiszen egyes szakaszaiban épp olyan ritmustalan és unalmas volt, mint az NB I mérkőzései.

Abba persze ne menjünk bele, hogy egy magyar csapatnak milyen esélye van az Eindhovennel vagy az Ajaxszal szemben...

EINDHOVEN–AJAX 0-0 Eindhoven, 33 000 néző. Jv.: Braamhaar.

Eindhoven: Isaksson – Manoljev, Marcelo, Bouma, Pieters – Hutchinson, Engelaar, Toivonen – Lens, Berg (Zeefuik, 83.), Dzsudzsák.

Ajax: Stekelenburg – Van der Wiel, Vanderweireld, Vertonghen, Anita –Szulejmani, De Jong, Enoh (Lindgren, 76.), Eriksen, Ebecilio – El Hamdaoui (De Zeeuw, 86.).

További eredmények: Alkmaar–Twente 2-1, Feyenoord–Groningen 5-1 (Wijnaldum négy gólt szerzett). Az élmezőny: 1. Eindhoven 54 pont, 2. Twente 51, 3. Ajax 49.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.