Dortmund: ez tizenegy!

Tízezer dortmundi drukker skandálta szombat este a müncheni stadionban, hogy „deutscher Meister wird nur der BVB”, azaz: „csakis a Dortmund lehet a bajnok”. További ötvenkilencezer pedig bámult maga elé üveges szemmel... Minden idők legfiatalabb Borussiája – melynek átlagéletkora 22,3 év – leiskolázta Németország amortizálódott „FC Hollywoodját”, és húsz év múltán először nyert a Bayern vendégeként (1-3).

A találkozót a világ 198 országában közvetítették, s a tévénézők meglepetten tapasztalhatták, hogy még a nagyhangú Louis van Gaalt is szerénységre intették a történtek. „Nem csupán a Bayernből áll a Bundesliga” – jegyezte meg keserűen a münche niek holland trénere, aki a mérkőzés előtt még önmagát adta, mondván: „A Bayern minden poszton jobb játékost állít ki, mint a Dortmund.”

Ahogyan a meccset nézte az ember, azon tűnődött: vajon ebben a versenyben nem inkább a Borussia nyerne 11-0-ra?

Apropó, tizenegy! A mostani diadal volt az évad tizenegyedik dortmundi sikere idegenben – egy-egy döntetlen és vereség mellett –, s ezzel a listavezető beállította a Bundesliga örök rekordját. (Hogy hamarosan túl is szárnyalja, afelől nem lehet kétség.) Érthető, ha Jörgen Klopp edző így kiáltott fel: „Micsoda nap ez a számunkra!”; a Ruhr Nachrichten főcíme ez volt: „Kolosszális győzelem”; a Bild pedig Hummelsnek, Götzének, Sahinnak, Grosskreutznak és Barriosnak egyaránt 1-est adott (Németországban az a legjobb osztályzat).

Az éllovas fölényére jellemző, hogy a gólkülönbsége 52-14, s az előnye az üldöző (?) hármassal, a Leverkusennel, a Hannoverrel, a Bayernnel szemben 12, 14, illetve 16 pont. Tényleg, lehet-e más a bajnok, mint a Dortmund?

BAYERN MÜNCHEN–DORTMUND 1-3 (1-2) München, 69 000 néző. Jv.: Gräfe.

Bayern: Kraft – Lahm, Tyimoscsuk, Badstuber (Breno, 46.), Luiz Gustavo (Kroos, 58.) – Robben, Müller (Klose, 78.), Schweinsteiger, Pranjic, Ribery – Gomez. Dortmund: Langerak – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer –Götze, Lewandowski, Bender, Sahin (Kehl, 89.), Grosskreutz (Da Silva, 82.) – Barrios (Blaszczykowski, 73.). Gól: Barrios (9.), Luiz Gustavo (15.), Sahin (18.), Hummels (60.).

További eredmények: St. Pauli–Hannover 0-1, Werder Bremen–Leverkusen 2-2. Az élmezőny: 1. Dortmund 58 pont, 2. Leverkusen 46, 3. Hannover 44, 4. Bayern 42.

Ezt kapd ki! Sahin lövése Kraft hálójában
Ezt kapd ki! Sahin lövése Kraft hálójában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.