FTC: magyar narancs

Nagy ívű, afféle felvirágoztatós beszéd – szerencsére – nem volt: ha elérzékenyült is, Kubatov Gábor, az FTC új elnöke reális hangvételű szavakkal nyitott.

Más kérdés, hogy a klubvezetés által – egy tartózkodás mellett – kilenc igen szavazattal megválasztott Fidesz-pártigazgatónak emelkedettségre nincs is oka, lévén, hogy a klub, illetve a futballrészleg az átláthatóság tekintetében a józsefvárosi kínai piac szintjén van. Igaz, azt a közeget legalább Kocsis Máté FTC-alelnök ismeri valamennyire, mivel a szintén fideszes országgyűlési képviselő a VIII. kerület polgármestere.

Őszinte örömmel! Gratuláció az elnöknek (jobbról)
Őszinte örömmel! Gratuláció az elnöknek (jobbról)

Pénteken Kubatov és Kocsis együtt állt a sajtómunkások elé; utóbbi felkonferálta az új elnököt, aki kijelentette: nincs mögötte egyetlen támogatói csoport sem. Amit viszont ígérhet, az a rend, amely magával hozhatja a teljesítményt, majd a támogatókat. Leszögezte: beszélt az egylet legendáival, köztük az aranylabdás Albert Flóriánnal, és mindenki egyetértett az elképzeléseivel. Így azzal, hogy a szakosztályok nem költhetnek többet annál, mint amennyi pénzük van; az öt évre visszamenő átvilágítással; az új, kontrollálható modell kialakításával.

Ha azt vesszük, hogy a 17 (!) kft., amely a szakosztályok többségi tulajdonrészét adja, eddig –különböző indokokkal – jó néhányszor „fejte” az anyaklubot, a rendteremtés nem lesz könynyű mutatvány. Ennél is hangsúlyosabb problémaként jelenik meg viszont a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. visszavásárlása – pláne: működtetése –, mindazonáltal az elöljáró jelezte: jogosítványukkal élve szeretnének részt venni a társaság „minden bizonylatra kiterjedő” átvilágításában.Berki Krisztiánról, a zrt. – sikkasztással vádolt – régiúj vezetőjéről azt mondta: találkozott már nála „komolyabb tárgyalópartnerrel” is. Amúgy Kubatov csodálkozna, ha most valaki előállna azzal: megmentené a futballcsapatot. Szerinte aligha lehet vonzó egy olyan együttes, amelynek 1,8 milliárd forintos merchandising-jogai más (Várszegi Gábor) tulajdonában vannak, és még a saját stadionját se birtokolja (a sporttelep Kevin McCabe-é).

A Népszabadság kérdésére, miszerint van-e oka annak, hogy fekete öltönyéhez fekete nyakkendőt vett fel, Kubatov azt felelte: nincs, csak „nem akart összeöltözni” a fehér ingre zöld nyakkendőt kötő Kocsissal. Ugyanakkor húszéves FTC-kitűzőjét – szimbolikusan – a zakó hajtókájára tűzte.

A színeket illetően amúgy sincs nagy zavar az Üllői úton. Az előző elnök, Kovács Miklós az Orangewayst képviselte, s Kubatov sem áll messze a „narancstól”...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.