„Döntő” a nyolcaddöntőben

Aligha lesz népszerű vendég szerda este a San Siróban a Bayern München, melynek vezérkara és edzője megalapozta a milánói szurkolók ellenszenvét. Louis van Gaal, a mindig harsány holland tréner kijelentette: „Nem kedvelem az Internazionale stílusát, mert ellenfelünk csupán a védekezéssel törődik.” A müncheni elöljárók pedig azt hangoztatják: „Az Inter nem olyan erős, mint tavaly volt.”

Kétségtelen, a bajnoki és BL-címvédő csak a harmadik helyen áll az olasz bajnokságban, de pontszámban jóval közelebb van a listavezető Milanhoz, mint a Bayern a Bundesliga-első Dortmundhoz. (Amely már a csoportmérkőzéseken kiesett az Európa Ligából, jeléül annak is, hogy a Serie A és a német bajnokság között még mindig tekintélyes a különbség.)

A múlt esztendő azért kerül elő, mert az előző évadban az Inter meg a Bayern vívta a Bajnokok Ligája döntőjét; győzött az itáliai együttes. Robben, a német csapat holland szélsője sietett leszögezni: „A mostani találkozó egészen más meccs lesz!” Nincs két egyforma mérkőzés, az biztos, ám a milánói parti is zárulhat 2-0-lal...

A házigazdák szerényebbek a látogatóknál, az újabban az Intert edző Milan-legenda, a brazil Leonardo pusztán annyit jegyzett meg: „A bajnokságban nincs akkora esélyünk, mint a BL-ben. Igaz, még csak a legjobb tizenhat között vagyunk, de most kiváltképp kedvezőek a kilátásaink, hiszen idehaza játszunk.”

A 2010-es döntő nyolcaddöntős „újrajátszása” egyrészt futballsztárok, másrészt magyarok felvonulása lesz. A mérkőzést Kassai dirigálja, míg negyedik játékvezetőként Szabó, asszisztensként Erős, Ring, Fábián és Bognár működik közre.

Még jó, hogy vannak nemzetközi színvonalú bíráink. Különben mikor látnánk ennyi honfitársat a BL-ben?

Bajnokok Ligája

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

FC Köbenhavn–Chelsea

Lyon–Real Madrid

SZERDA

Internazionale–Bayern München (Digi Sport, 20.15)

Marseille–Manchester United (Digi Sport, 23.20, felvételről)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.