Kézimunka: remekmű

Szinte hihetetlen különbségű győzelmet aratott a Győr a női BL-középdöntő harmadik csoportfordulójában: Konkoly Csaba együttese a norvég sztárcsapat, a nyolc Európa-bajnokot felvonultató Larvik otthonában nyert 25:16-ra, így hibátlan mérleggel vezeti négyesét.

A túlzás nélkül világraszóló siker után a tréner rokonszenves mértéktartással értékelte a parádét.

– Természetesen a legmerészebb álmaimat is túlszárnyalta a társaság, amely a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott, ám ekkora differencia nincs a két együttes között. Egészen egyszerűen fantasztikus napot fogtunk ki, s még a második félidőnek abban a negyedórájában is kidolgoztuk a helyzeteinket, amikor nem tudtunk gólt lőni.

Konkoly a már-már földöntúli teljesítménnyel kirukkoló kapus, a nem mellékesen norvég Haraldsen mutatványai mellett a védekezést és a viszszarendeződést dicsérte elsősorban, továbbá azt, hogy játékosai szinte mindent megvalósítottak az előzetesen megbeszéltekből. Amikor felvetettem neki, hogy mostantól nem csupán cél, hanem realitás is a BL-elsőség, így reagált:

– Noha kétségkívül rengeteg önbizalmat és energiát meríthetünk a szombati meccsből, messze még az út vége. Úgyhogy maradjunk egyelőre anynyiban: dolgozunk tovább.

Férfiak. Bajnokok Ligája. B csoport: Veszprém–Tatran Presov (szlovák) 33:22. C csoport: Schaffhausen (svájci)–Szeged 31:27. EHF Kupa. Nyolcaddöntő, első mérkőzés: La Rioja (spanyol)–Tatabánya 39:26. KEK. Nyolcaddöntő, első mérkőzés: Tremblay (francia)–Balatonfüred 29:27.

A legjobb norvég a Győrben játszott: Haraldsen akrobatamutatványainak egyike
A legjobb norvég a Győrben játszott: Haraldsen akrobatamutatványainak egyike
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.