Pro secundo...

Európai kupamérkőzésen több, mint harmincnyolc esztendeig nem járt a Tottenham Milánóban. Ebben az évadban viszont már másodszor utazott az északolasz városba: októberben BL-csoportmeccset vívott az Interrel, ma pedig a Milannal találkozik.

Kezdődik a nyolcaddöntő!

Mégpedig rangadóval, hiszen a Serie A listavezetője fogadja a Premier Liga negyedik helyezettjét. Elég nagy baj ez a vörös-feketék számára... Azóta ugyanis, hogy a 2007-es Bajnokok Ligája-döntőben legyőzte a Liverpoolt, a Milan nem nyert angol csapat ellen, sőt az előző évadban 2-7-es összesítéssel búcsúzott – épp a legjobb tizenhat között – a Manchester Uniteddel szemben.

Az előző Tottenham–Milan sem tartozik a ma esti házigazdák szívderítő emlékei közé, mivel az UEFA Kupa 1972-es elődöntője után a londoniak ünnepeltek (2-1, 1-1).

Egyáltalán: van-e valami, ami a vendéglátók mellett szól?

Van: a rutin. Merthogy a Tottenham mindössze másodszor szerepel az első számú európai klubtornán, amelynek – az utóbbi idők meglepően sovány „brit” mérlege dacára – a Milan egyenesen a specialistája. Ha úgy tetszik, hét diadal lép pályára egyetlen elődöntővel szemben, bár nem a múlt futballozik... Hogy ki játszik, azt biztosan nem tudni, mert a San Siro „ördögei” a középpályán nem vethetik be Ambrosinit, Boatenget, Emanuelsont, Pirlót, Van Bommelt, talán Gattusót sem, így előfordulhat, hogy a Nesta, Yepes páros kezd a védelemben, és Thiago Silvát egy sorral előrehozza Allegri edző. Nagy megkönnyebbülés lehet viszont a Milan számára Bale hiányzása, mivel a walesi labdarúgó „balbekkből” három gólt ért el Milánóban az Inter ellen.

A vörös-feketék legfőbb esélye azonban az ellenfél kipaszszolása, valamint az Alexandre Pato, Ibrahimovic, Robinho csatártrió. E hármas utóbbi két tagjával kiváltképp nagy halat fogott a Milan, de az elöl játszók csak akkor érnek igazán sokat, ha a mögöttük lévőkön nem szalad át a Tottenham. Azaz az olaszoknak nem érdemes tempót diktálniuk, inkább – türelmes és pontos adogatásokkal – elejét kell venniük annak, hogy a dinamikus Spurs lendületbe jöjjön. Különben folytatódik a nyeretlenségi széria a szigetországiak ellen...

Bajnokok Ligája

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

KEDD Milan–Tottenham (TV2, 20.30) Valencia–Schalke (Digi Sport, 20.30)

SZERDA

Arsenal–Barcelona (Digi Sport, 20.30) AS Roma–Sahtyor Donyeck (Digi Sport, 23.20, felvételről)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.