Utolsóból elsőt verő

A bajnokság 26. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a Chelsea–Liverpool meccs volt. Különösen annak fényében, hogy a Premier Liga történetének legnagyszabásúbb tranzakciója keretében – 58,5 millió euró ellenében – a Mersey-partról Nyugat-Londonba költöző Fernando Torres éppen korábbi csapata ellen mutatkozott be.

A feszült hangulatú mérkőzés első félideje fokozódó liverpooli fölényt hozott. Fél óra elteltével mégis Torres előtt adódott az első lehetőség, ám a spanyol támadó lövését a sérüléséből viszszatért Jamie Callagher bravúros becsúszással blokkolta. Két perccel később Maxi Rodriguez kihagyhatatlannak tetsző helyzetet hibázott el: Steven Gerrard beadását néhány méterről lőtte a lécre. A csalódást okozó Torres csak a 65. percig maradt a pályán, így már a kispadról nézte, amint Raul Meireles – Cech kapus bizonytalankodását kihasználva – vezetést szerzett a Liverpoolnak. A „kékek” hiába javultak fel és alakítottak ki lehetőségeket, a Kenyny Dalglish irányította „vörösök” védelmét nem tudták föltörni, így Gerrardék megnyerték a meccset.

A forduló meglepetése, hogy a 2010. április 3.-a, azaz huszonkilenc mérkőzés óta veretlen Manchester United alulmaradt a forduló előtt még az utolsó helyen rostokoló Wolverhampton Wanderersszel szemben. Kevesen gondolták volna, legkevésbé Sir Alex Ferguson, hogy Nani remek cselezés után megszerzett vezető gólja után érthetetlenül leáll az MU, és 2-1-es vereséget szenved. A Wolves az idén a Mancehster City együttesét, a Liverpoolt és a Chel seat is legyőzte...

A legelképesztőbb eredmény Newcastle-ben született: az Arsenal tíz perc alatt 3-0-ás, nem egészen fél órán belül 4-0-ás vezetéshez jutott, így a „szarkák” szurkolói közül sokan csalódottan haza, vagy a legközelebbi pubba indultak. Fordulás után gyorsan változott a helyzet: Abou Diaby durván meglökte Joey Bartont, és a vitatható teljesítményt nyújtó Phil Dowd bíró nyomban felmutatta a piros lapot a magáról megfeledkező játékosnak. Amikor Barton nem sokkal később első tizenegyesét helyezte Szczesny hálójába, úgy tetszett, hogy csak vigaszgólról van szó. Leon Best hét perccel későbbi találata sem jelezte még a feltámadást, ám amikor Barton ismét a büntetőpontra helyezte a labdát, felcsillant a remény a viszszatérésre. Aztán a 88. percben Cheik Tiote príma kapáslövéssel beállította a 4-4-es végeredményt. Arsene Wenger túl mérges volt ahhoz, hogy kifejtse véleményét a játékvezetőről, de Alan Pardew, a Newcastle trénere közölte: „Nem érdekel, mit gondol hivatali kollégám, mert ez a Newcastle napja volt”.

Nyolc gólon osztozott az Everton és a Blackpool is, ám 5-3 arányban. A liverpooliak soraiban Louis Saha életében először volt négyszer eredményes egy meccsen. Hasonlóan nagy napja volt Carlos Teveznek, akimesterhármassal ünnepelte 27. születésnapját a Manchester City–West Brom találkozón. Továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligája szerepléssel kecsegtető negyedik helyért a Tottenham, amely a 90. percben szerzett góljával 2-1-re győzött a Bolton ellen.

Az élcsoport: 1. Manchester United 54 pont, 2. Arsenal 50, 3. Manchester City 49, 4. Chelsea 44.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.