Jó vendég a magyar

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem, mégis mindkettő boldog: ez a magyar női csapatok hét végi európai kupaszereplésének rezüméje.

A Győr szombaton startolt a Bajnokok Ligája középdöntőjében, s bár a volgográdi vizit közben Konkoly Csaba tréner a legkevésbé sem látszott elégedettnek, együttese azért hozta a partit, s vitte a két pontot. A kapusok – Lunde és a második félidőben őt váltó Pálinger – remeklésével, na meg a hat gólig jutó Vérten, valamint az elsősorban védekezésben nagyot alakító Hornyák produkciója nyomán 26:24-re nyert a kisalföldi társulat, így mindjárt a rajtnál lépett egy jelentősebbet az elődöntőbe kerülés felé vezető, amúgy rögös úton. Mivel a kvartett másik meccsén a Larvik szintén idegenben intézte el lipcsei riválisát, nagyon úgy fest, hogy idő előtt kiderül, a négyből melyik két garnitúra készülődhet majd a következő szakaszra.

Noha kikapott, az a minimum, hogy erősen reménykedhet a továbbjutásban az FTC is. Elek Gábor játékosai mindöszsze egygólos vereséget szenvedtek a dán Viborg otthonában (34:33) a kieséses rendszerben zajló KEK nyolcaddöntőjének első találkozóján, vagyis a szombati visszavágóra érdemes időben kimenni, hogy jusson hely a népligeti lelátón...

Bajnokok Ligája. Középdöntő. 1. csoport: Krim Ljubljana–Itxako (spanyol) 30:26, Valcea (román)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 21:20. 2. csoport: Dinamo Volgográd (orosz)–Győr 24:26, HC Leipzig (német)–Larvik (norvég) 24:26.

KEK. Nyolcaddöntő, első mérkőzés: Viborg (dán)–FTC 34:33.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.