Nadal: rendezői változat

Amennyiben bárkiben szemernyi kétség is fölmerült volna azzal kapcsolatban, hogy Rafael Nadal a nagy sportemberek közül való, az szerdán végképp megnyugodhatott.

Az Australian Open férfi egyesének egyik negyeddöntőjében a világelső már az első játszma harmadik játékában megsérült, mégsem adta föl a mérkőzést. Egyrészt, mert nem az a feladós típus, másrészt alighanem tekintettel volt a rendezőkre és a nézőkre is. Történt ugyanis, hogy a David Ferrer elleni mérkőzése az esti program első „műsorszáma” volt, utána még egy női páros találkozó következett, amelyen az ausztrál Peers és Ball csapott össze az amerikai Mattek-Sandsszel és a román Tecauval. (Tipikusan az a mérkőzés, amelynek kapcsán az ember hajlamos felszaggatni az ereit, amennyiben éppen az orra előtt teszik ki a megtelt táblát...) Miután az esti programra 130 ausztrál dollárt (mintegy 26 ezer forintot) kóstál egy jegy, kicsit soknak tetszik három játékért meg egy női párosért.

Ezért vagy azért, mindegy is, Nadal néhány perces öltözőbeli ápolás után visszatért a pályára, néhány szóval és kifejező mimikával tájékoztatva nagybátyját-edzőjét arról, hogy a helyzet nem igazán bíztató. Utóbb derült ki, hogy amúgy is érzékeny térdszalagja sérült meg, márpedig a spanyol lóti-futi teniszét „egylábasan” nehéz művelni. Ezért aztán a publikum meg sem lepődött Ferrer fölénye láttán. Az alacsony spanyol mindöszsze hármat nyert kettejük eddigi 14 összecsapásából, ráadásul a legutóbbi hetet egyaránt elvesztette. Ezúttal azonban kétség sem fért a győzelméhez: Nadal az első szettben még úgy-ahogy tartotta magát, ám a folytatásban csak a szíve tartotta a pályán (6:4, 6:2, 6:3). Ezzel (egyelőre) elszállt az álma: 1969 (Rod Laver) óta ő lehetett volna az első férfiteniszező, aki egymás után négy Grand Slamtornát nyer.

A pályafutása eddigi legjobb melbourne-i eredményét produkáló Ferrer ellenfele Andy Murray lesz a döntőbe jutásért. A skót meggyőző játékkal állította meg a torna eddigi meglepetésemberét, Alekszandr Dolgopolovot. Az ukrán rövidített játékban „elcsípte” a harmadik szettet, amúgy minden Murray tervei szerint alakult.

A nőknél a „kotta” szerint alakult a szerdai két negyeddöntő: Kim Clijsters két szettben verte a lengyel Agnieszka Radwanskát,Vera Zvonarjova ugyancsak kettőben a cseh Kvitovát. A két győztes a mai programban csap össze a fináléba jutásért, a másik ágon a kínai Li és a dán Wozniacki játszik. A nap fénypontja azonban a Federer–Djokovics férfi elődöntő lesz.

Nadal magánya
Nadal magánya
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.