A Jets nem repülhet Texasba

Egy év kihagyás után a Steelers vagy tizenöt év elteltével újra a Packers? – erre a kérdésre kapunk választ két hét múlva Texasban. A profi amerikaifutball-bajnokság vasárnapi konferenciadöntőinek egyikén a Green Bay Packers megspórolta az utat Barack Obamának a Dallas Cowboys hiperszuper, 1,2 milliárd dolláros stadionjába. Az elnök akkor tette volna tiszteletét az idei Super Bowlon, ha városának csapata, a Chicago Bears is részese lett volna annak. Ám az NFC konferenciadöntőjében, a szomszédvárak csatájában a „Medvék” két Packers-touchdown után még felkapaszkodni látszott 0:14-ről, de harmadik számú irányítója, Caleb Hanie elügyetlenkedte a lehetőségeket, a Packers végül 21:14-re győzött. Egy helyi sportkommentátor szerint ugyan lehet, hogy Chicagóban több felhőkarcoló van, mint ahány lift a százezres wisconsini kisvárosban, viszont tény, hogy a Packers esetében az NFL egyik legpatinásabb csapatáról, a tizenkétszeres, és ezzel rekorder ligabajnokról van szó.

A New York-i irányítót, Sanchezt szerelik
A New York-i irányítót, Sanchezt szerelik

Ezzel együtt borítékolhatóan lesz gondja elég a bajnokság egyik legismertebb quarterbackjét, a botrányhősBenRoethlisbergert felvonultató Pittsburg Steelersszel. „Big Ben” vezetésével az acélvárosiak úgy győzték le a New York Jetset a másik konferencia, az AFC vasárnapi döntőjében, hogy már 24:0-ra is elhúztak, ám a meccs második felében egy találatot sem szereztek. A Jets 24:19-re felzárkózott ugyan, de fordítani már nem tudott.

A Super Bowl egyik különlegessége lesz, hogy kétszáz dollárért (mintegy 40 ezer forintért) óriáskivetítők elé érvényes jegyeket is árulnak. A tévéközvetítés kapcsán, ami tavaly rekordot döntött Amerikában, ismét adódtak feszültségek a félpercenként hárommillió dollárt kóstáló reklámok körül. A liga rászorította a Toyotát, hogy hirdetésében ne utaljon közvetlenül az amerikaifutball kapcsán a maradandó károsodásokat is eredményező agyrázkódásokra, amelyeket a kemény ütközések idéznek elő – ez ugyanis kínos téma az NFL számára...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.