Hírek

Először nyert szuper-óriásműlesikló futamot a férfi alpesi sízők Világ Kupa-sorozatában a horvát Ivica Kostelic.

A szakági VK állása: 1. Streitberger (osztrák) 227 pont, 2. Cuche (svájci) 179, 3. Baumann (osztrák) 163. Az összetett Világ Kupában: 1. Kostelic 826, 2. Svindal (norvég) 571, 3. Zurbriggen (svájci) 509. – A nők szuper-óriásműlesikló viadalát az amerikai Lindsey Vonn nyerte. A szakági VK-ban: 1. Vonn 280 pont, 2. Riesch (német) 149, 3. Gut (svájci) 145.

Az összetett Világ Kupában: 1. Riesch 1052, 2. Vonn 927, 3. Poutiainen (finn) 580. (Kitzbühel, Cortina d’Ampezzo)

Megszüntette a nyomozást a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban a ciprusi ügyészség. Mint ismeretes, egy szigetországi sportvezető, Szpirosz Marangosz azt állította: az ukránok és a lengyelek megvesztegetéssel nyerték el a jövő évi torna rendezési jogát. Az UEFA időközben Svájcban beperelte Marangoszt rágalmazásért. (Nicosia)

Csak Jakab János jutott az asztalitenisz Pro Tour-verseny nyolcaddöntőjébe a magyarok közül, ám a legjobb tizenhat mezőnyéből már ő is kiesett: a kínai Csang Csi-kétől kapott ki 4:0-ra. (Velenje)

Japán csapata létszámhátrányban múlta felül Katar együttesét a labdarúgó Ázsia Kupa negyeddöntőjében. A találkozó 62. percében, 1-1-nél Josidát kiállították, s bár a házigazdák megszerezték a vezetést, a kétgólos Kagava egyenlített, majd a sérülések miatti hosszabbításban Inoha 3-2-re alakította a végeredményt. (Doha)

Csalás miatt kizárták az ír Padraig Harringtont, a világ legjobb golfozóinak egyikét az Abu-Dzabiban zajló, 2,7 millió dollár összdíjazású versenyről. A sportág Grand Slam-viadalainak számító Major-tornák háromszoros győztese még csütörtökön, a hetedik lyuknál „trükközött”: az úgynevezett greenen (a lyuk közvetlen közelében) előrébb pöckölte labdáját. Az esetet a vetélkedőt közvetítő televíziós társaság munkatársai észlelték, és jelentették a versenysorozat illetékeseinek. (Abu-Dzabi)

Száztizennegyedik NHL-mérkőzését zárta gól nélkül Martin Brodeur, a New Jersey Devils jégkorongcsapatának kapusa. Együttese ezúttal 2:0-ra nyert a vendég Pittsburgh Penguins ellen. (New York)

Kialakult a legjobb négy mezőnye a spanyol labdarúgó Király Kupában, miután a Real Madrid vendégként is legyőzte az Atletico Madridot (1-0, az összesítésben 4-1). Az elődöntő további részvevői: Almeria, Barcelona, Sevilla. (Madrid)

Nyolcaddöntő az olasz labdarúgókupában: Milan–Bari 3-0. A negyeddöntő párosítása: Napoli–Internazionale, Juventus–AS Roma, Palermo–Parma, Sampdoria–Milan. (Róma)

Lengyel siker hazai pályán: Adam Malysz nyerte Zakopanéban a síugrók Világ Kupa-versenyét. A VK pontversenyében: 1. Morgenstern (osztrák) 1268, 2. Kofler (osztrák) 851, 3. Ammann (svájci) 803. (Zakopane)

Tíz sportembert jelöltek (első szakaszban) A nemzet sportolója címre, miután a tizenkét tagú társaságban – Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó november 15-i halálával – megüresedett egy hely.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága pénteki közleménye nem tartalmazott neveket; mint azt az illetékesek közölték, a személyiségi jogok védelmében jártak el így.

Végakaratához híven a Fáy utcában vettek végső búcsút Mathesz Imrétől, a Vasas négyszeres bajnok, 12-szeres válogatott, kiváló labdarúgójától, aki hetvenhárom esztendős korában, a múlt év december 7-én hunyt el.

Január 31-én, hétfő délután két órakor, a Magyar Szentek Plébániatemplomban búcsúztatják a január 11-én, hetvenhárom éves korában elhunyt Berczik Zoltánt, akit a Magyar Asztalitenisz Szövetség a saját halottjának tekint. A sportág kiemelkedő alakja a világbajnokságokon három-három ezüst- és bronz-, az Eb-ken hat arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet nyert.

Szövetségi kapitányként is óriási sikereket ért el; a nevéhez fűződik például a Gergely, Jónyer, Klampár összetételű „aranycsapat” diadalsorozata.

Letették az esküt a törökországi Erzurumban a jövő csütörtökön kezdődő téli Universiadén részt vevő magyar csapat tagjai pénteken, a Magyar Sport Házában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.