Feladó: Williams

Gyorsan kiheverte a Simon elleni erőlködés fizikai és szellemi fáradtságát Roger Federer: az Australian Open férfi egyesének harmadik fordulójában mindössze 105 perc alatt intézte el Xavier Malisse-t.

A 2003-as melbourne-i rekordját beállító belga – aki nyolc éve szintén a harmadik fordulóban esett ki – kétszer is elvette ugyan svájci ellenfele adogatójátékát, ám miután a sajátjai közül hetet is elbukott, esélye sem volt a tisztes helytállásra. A 6:3, 6:3, 6:1 visszaadhatta Federer önbizalmát, ám adogatásaival korántsem lehet elégedett a favorit. A három mecscsen ütött 25 ász tőle szokatlanul kevés; Andy Roddick momentán 67-nél tart...

Újabb kiemeltek vettek búcsút az évadnyitó Grand Slamtornától: kiesett a francia Monfils (12.) és a horvát Ljubicic (17.), miután három szettben kikapott a svájci Wawrinkától, illetve a spanyol Almagrótól. A szerb Djokovicsnak ideje sem volt elfáradni, honfitársa, Troicki ugyanis a 6:2-re elvesztett első szett után feladta a mérkőzést.

A nőknél Venus Williams –nyilvánvalóan nem szándékosan – alaposan kibabrált a szervezőkkel. A német Petkovic elleni mérkőzését a Rod Laver Arena esti programjába illesztették, ám az amerikai az első játék (!) után kezet fogott ellenfelével, jelezve, hogy izomsérülése miatt nem tudja folytatni. Így aztán a publikum, amely az előző napokban még éjfél után is mérkőzéseket élvezhetett a centerpályán, már tízkor haza indulhatott. Ugyanez volt a programja Justine Heninnek (11.) is, csak neki előzőleg még a repülőjegyét is át kellett íratnia. A 2004-es bajnok, 2006-os és tavalyi döntős belga két szettben kapott ki Szvetlana Kuznyecovától (23.) úgy, hogy negyvenegy ki nem kényszerített hibával könnyítette meg legyőzője dolgát (6:4, 7:6).

A korábbi világelső, nyolcszoros Grand Slam-győztes Andre Agassit beválasztották a tenisz Hírességek Csarnokába. A negyvenéves amerikai játékost július 9-én Newportban 183.-ként iktatják a tagok sorába. Érdekesség, hogy feleségének, Steffi Grafnak már 2004-ben része lehetett e megtiszteltetésben. Agassi kortársai közül Boris Becker 2003, Jim Courier 2005, Patrick Rafter 2006, Pete Sampras 2007, Michael Chang 2008 óta Hall of Fame-tag...

Agassi, aki 2006-ban vonult vissza, a férfitenisz történetének ötödik játékosaként érte el a karrier Grand Slamet, azaz legalább egyszer mind a négy GS-helyszínen győzni tudott.

Minden, csak nem hosszú búcsú
Minden, csak nem hosszú búcsú
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.