Ez már a középszint

A férfi világbajnokság első szakaszában a magyar válogatott teljesítette a kötelező penzumot: az Izlandtól elszenvedett vereség és a Norvégia elleni győzelem után két ponttal kezdi a középdöntőt.

Az északi szigetország csapatától kínosan gyenge produkció nyomán kapott „zakót" követően értékes siker következett a skandinávokkal szemben, majd két könnyed diadal a brazilok és a japánok ellen, az utolsó, immár tét nélküli csoportmeccsen pedig 32:30-as győzelem az osztrákok számára is indifferens találkozón.

A folytatás ennél azért jóval izzasztóbb lesz. Noha Mocsai Lajos szövetségi kapitány utólag kiutaztatta Svédországba a veszprémiek harminckilenc évesen is „életveszélyes” balátlövőjét, Carlos Perezt, s vele nyilván javul a támadójáték – igaz, még nem tudni, a szakvezető mikor veti be a klubjától három meccsre elengedett klasszist –, a riválisok most már kegyetlenül erősek. Mindjárt ma a férfi szakágban jelenleg szinte egyeduralkodó franciák ellen kellene helytállni, a vasárnapi szünnapot követő hétfőn a soros vetélytárs trióból a relatíve leggyengébbnek mondható németek következnek, majd kedden a világ alighanem legerősebb bajnokságában edződő spanyolok. A minimális cél újabb két pont begyűjtése: ez az alapfeltétel ahhoz, hogy az együttes reménykedhessen a jönköpingi hatos csoport negyedik helyének, ezzel az olimpiai selejtezős pozíciónak a megszerzésében.

Hogy aztán merészebb álmokat is lehet-e szőni, azmajd kiderül. Mindenesetre, ha Törő Szabolcsnak az osztrákok ellen fölugorva, félfordulatból, amolyan vízilabdás svédcsavarral elért góljára gondolunk, szárnyalhat a fantázia, akár a kivételesen finom kezű játékos a levegőben...

A magyarok programja a középdöntőben. I. csoport (Jönköping). Szombat: Franciaország (20.45, tv: Sport1). Hétfő: Németország (18.15). Kedd: Spanyolország (18.30). Az állás: 1. Izland 4 pont, 2. Franciaország 3 (58:51), 3. Spanyolország 3 (54:52), 4. Magyarország 2, 5. Németország 0 (47:56), 6. Norvégia 0 (45:55). A II. csoport (Malmö és Lund) állása: 1. Dánia 4, 2. Argentína 2 (50:46), 3. Svédország 2 (46:48), 4. Lengyelország 2 (45:47), 5. Horvátország 1 (53:58), 6. Szerbia 1 (51:59).

Elégedett magyarok az osztrákok legyőzése után
Elégedett magyarok az osztrákok legyőzése után
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.