Hatszázados vörösben

Vasárnap délután rendezték a Premier Liga 23. fordulójának legizgalmasabb mérkőzéseit; a Tottenham Hotspur–Manchester United összecsapás volt a kör záró meccse.

Az észak-londoniaknak a legutóbbi huszonhárom találkozásuk alkalmával egyszer sem sikerült két vállra fektetniük a manchesterieket. A mérkőzés érdekességei közé tartozott, hogy a 37 éves Ryan Giggs hatszázadszor szerepelt a ligában, míg David Beckham, aki a héten már a Spursszel edzett, és korábban közel négyszázszor öltötte magára a United mezét, a tribünről követte a fejleményeket. A gól nélküli döntetlennel végződött találkozó pergő iramot hozott. A Tottenham többet birtokolta a labdát, ám Peter Crouch és Rafael van der Vaart is nagy helyzetben hibázott. A manchesteriek Rafael kiállítása után a 75. perctől tíz emberrel játszottak, de a Spurs nem használta ki az emberelőnyt.

Futballbalett. Rafael és Bale közös jelenete
Futballbalett. Rafael és Bale közös jelenete

A londoni derbin aWestHam otthonában 3-0-ra győzött az Arsenal, és ezzelminden valószínűség szerint a Chelsea és a Portsmouth után újabb angol csapatnál pecsételődött meg az izraeli tréner,Avram Grant sorsa. 1-1-es döntetlent hozott a Birmingham és az Aston Villa meccse, ami azt jelenti, hogy mindkét garnitúra a kieső zóna közelében maradt. Az észak-angliai riválisok csatájában a Sunderlandnek szerény 1-1-gyel kellett beérnie, azaz nem sikerült revánsot vennie a Newcastle-tól október végén elszenvedett 5-1-es vereségért. A liverpooli derbin, a legendás Kenny Dalglish irányította Liverpool Raul Meireles góljával szerzett vezetést az Everton ellen. David Moyes alaposan megleckéztethette csapatát a szünetben, mert az újrakezdést követő 43. másodpercben Mikel Arteta szögletét Sylvain Distin befejelte a bizonytalankodó Pepe Reina kapujába. Az egyre magabiztosabb látogatók hat perccel később, Jermaine Beckford révén vezetéshez jutottak. Dalglish, a régi-új tréner szerencséjére Tim Howard nagy hibát követett el Maxi Rodriguez felvágásával, amit a bíró tizenegyessel büntetett: Kuyt nem hibázott, így döntetlenre mentette a mérkőzést. Szombaton egy hallatlanul izgalmas mérkőzésen a Manchester City 4-3-ra verte a Wolverhampton Wandererst, a Chelsea pedig 2-0-ra győzött a Blackburn ellen.

Az élcsoport: 1. Manchester United 45 pont, 2. Manchester City 45, 3. Arsenal 43.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.