Hatvanba tart

Mérkőzéslabdánál kettős hibát ütött Arn Gréta az aucklandi döntőben; még szerencse, hogy a sajátjánál, így módjában állt javítani. Meg is tette, aztán már csak a kézfogás maradt hátra, a belgaYanina Wickmayer elleni 6:3, 6:3-mal élete második WTA-tornáját nyerte.

A győzelemért 37 ezer dollár és 280 ranglistapont járt; utóbbi azt jelentette, hogy a mától érvényes friss rangsorban alighanem az első hatvan között találja magát. Eddigi legjobb helyezése a 2002-es 81. volt; még német színekben.

Katasztrofális vereséget szenvedett Hongkongban a világelső Caroline Wozniacki: 6:1, 6:0-ra kapott ki a rangsormásodik orosz Vera Zvonorjovától, azaz mindössze egy játék választotta el a totális szégyentől. Nem mintha ez a méretes zakó nem volna kínos; még akkor is az, ha bemutató mérkőzésen esett meg.

Pályafutása 67. tornagyőzelmét arattaRoger Federer: az egymillió dolláros dohai torna döntőjében 6:3, 6:4-re verte Nyikolaj Davigyenkót. Ami azt illeti, nem volt túl hálás az orosznak, amiért az kiejtette a világelső Rafael Nadalt.

Brisbane-ben Robin Söderling lett az első, miután 6:3, 7:5-re legyőzte az amerikai Andy Roddickot. Ez volt a svéd hetedik ATP-tornagyőzelme; már csak hatvanra van Federertől... A nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokság perthi döntőjét az Egyesült Államok nyerte; az amerikaiaknak ez volt a hatodik elsőségük. A fináléban Belgium volt az ellenfél: noha a korábbi világelső Justine Henin révén az európaiak jutottak előnyhöz, a John Isner vezette rivális (a párosmeccsen Bethanie Mattek-Sandsszel) két sima mecscsen fordított 2:1-re.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.