Első pár, végére fuss!

Még decemberben búcsúzott a rájátszás – így értelemszerűen a februári Super Bowl – lehetőségétől a minnesotai Brett Favre, a mostani hétvégén pedig az is eldőlt: további két sztárirányító, Drew Brees, illetve Peyton Manning sem lesz ott csapatával a dallasi „cowboyok” stadionjában négy hét múlva.

A tavaly az év sportolójának is választott Brees és a címvédő New Orleans újrázását az esélytelennek tekintett Seattle Seahawks hiúsította meg. Az északnyugatiak – hazai pályán – 41:36-ra győztek a dzsesszfőváros együttese ellen. Kérdés, menynyire tudja még felszívni magát a Seahawks, amely az alapszakasz végén azzal a különös rekorddal büszkélkedhetett, hogy – az NFL történetében először – negatív, 7:9-es mérkőzésaránnyal került be a rájátszás első körét jelentő „szabadkártyás” fordulóba.

Az NFL abszolút sztárja, Manning pedig a New York-iak „jóvoltából” mehet pihenni; az Indianapolis Coltsot a Jets búcsúztatta, visszaadva a metropolis sportrajogóinak hitét azt követően, hogy a Yankees az ősszel nem jutott be a baseballbajnokság úgynevezett Világsorozatába. A Jets – a játék képe alapján – meglepetésre győzött (17:16), méghozzá Nick Folknak a lefújás előtt szerzett mezőnygóljával. Ám a New York-iak menetelésének már egy hét múlva könnyen vége szakadhat; feltéve, hogy az eddigi wildcardmeccsek után érdemes egyáltalán latolgatni az esélyeket. A konferenciaelődöntőben ugyanis az egész alapszakasz legjobbjával, a New England Patriotsszal kell megküzdeniük. A temesvári születésű Meskó Zoltán csapata 14:2-es győzelemaránnyal jutott a rájátszásba...

Baba volt, Babineaux! Ünnepel a Seahawks
Baba volt, Babineaux! Ünnepel a Seahawks
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.