Szerbia: boldog vesztes

Szerbia kikapott Belgiumtól, mégis döntős a Perthben zajló Hopman Kupán. Justine Henin 6:4, 6:3-ra legyőzte Ana Ivanovicsot, amiben nincs semmi különös, hiszen a belga a 12. a világranglistán, ellenfele pedig csak a 17.

Ennek a csaknak azonban alighanem örül a szerb, hiszen júliusban még csupán a 63. volt, és ez annak fényében hihetetlen, ha tudjuk, hogy 2008 júniusában még vezette a rangsort. Ugyancsak papírforma-győzelmet aratott Novak Djokovics, aki 6:3, 6:2-re verte Ruben Bemelmanst (178.). A mindent eldöntő páros nagy csatát hozott, és az esélytelenebbnek tartott belgák döntő szett rövidítésben nyertek. Vigasznak megtette, a csoportelsőséghez azonban nem volt elég. A másik mérkőzésén Ausztrália hiába nyert 3:0-ra Kazahsztán ellen, szintén lemaradt a döntőről. Hogy melyik válogatott lesz a szerbek ellenfele, az ma derül ki; a finálét szombaton játsszák.

Aucklandben nagyszerű magyar siker született a 220 ezer dolláros tenisztornán: Arn Gréta két játszmában legyőzte a legelőkelőbb helyen kiemelt, korábbi világelső Marija Sarapovát. A három hónapos sérüléséből visszatérő orosz jelenleg 18. a világranglistán, ennek ellenére pályafutása első új-zélandi tornáján esélye sem volt a 88. magyarral szemben (6:2, 7:5). Arn még sosem nyert az első húszba tartozó versenyző ellen, tizenötből tizenöt vereség volt a statisztikája; a döntőbe jutásért a német Görgesszel játszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.