Osztrák birodalom

Thomas Morgenstern nyerte a Négysáncversenyt, miután a sorozat utolsó, az ausztriai Bischofshofenben rendezett via dalán a második helyen végzett, így összetettben magabiztosan őrizte meg előnyét.

Már csak azért is, mert a kiütéses rendszerű viadalon az első körben összekerült fő riválisával, Simon Ammannal: a háromszoros olimpiai bajnok osztrák versenyző első ugrásával bebiztosította végső győzelmét, miután 136 méterre repült, míg svájci ellenfele három méterrel rövidebbet ugrott. A zárókört végül a norvég Tom Hilde nyerte Morgenstern előtt, a harmadik helyet a svájci Andreas Kofler szerezte meg. A négyszeres világbajnok, huszonnégy esztendős Morgenstern pályafutása során először diadalmaskodott a hagyományos megméretésen. Az összetett versenyben Ammann lett a második, Hilde a harmadik. A helyszínen mintegy harmincezer hazai szurkoló ünnepelte görögtüzekkel és tűzijátékkal a sikert.

A vetélkedőn Morgenstern sorrendben a harmadik osztrák aranyérmes: tavaly Andreas Kofler, tavalyelőtt Wolfgang Loitzl végzett az első helyen.

Bajnokok egymást közt. Morgensternt Kofler és Loitzl emeli a magasba
Bajnokok egymást közt. Morgensternt Kofler és Loitzl emeli a magasba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.