Pótszilveszteri paródia

Noha Nagy László ismét – ki tudja, hányadszor? – nemet mondott Mocsai Lajos kapitánynak, így a jövő héten kezdődő svédországi világbajnokságon sem szerepel a válogatottban, a szakvezetés továbbra sem mond le az átlövőről.

A hírek szerint a nemzeti csapatot bő másfél éve negligáló, Barcelonában légióskodó játékos az általa támasztott feltételek teljesítése dacára is kitart korábbi álláspontja mellett, ám ennél különösebb, hogy a sportági illetékesek változatlanul tárgyalni kívánnak vele.

Nagy-gólöröm címeres mezben. Régen volt...
Nagy-gólöröm címeres mezben. Régen volt...

Vass Sándor alelnök érdeklődésünkre elmondta, hogy Nagy egyik követelése a sportolói biztosítások ügyének rendbetétele volt, s a szövetség meg is oldotta a problémát. Mivel korábban az MKSZ-t jelölték meg az esetlegesen megsérült játékosok biztosítási pénzének kedvezményezettjeként, s az összeg az átutalást követően adókötelessé vált, most változtattak a gyakorlaton: a jövőben közvetlenül a kézilabdázók klubjaihoz, a külföldön játszók esetében pedig magához a sportolóhoz kerül a pénz. Nagy másik szívfájdalma a 10 eurós napidíj volt, s ezen is módosítottak: ezentúl megemelt összeget kapnak a válogatottak. Vass elmondta: a játékos három hete még azt közölte, minden rendben, majd a számára kitűzött január 3-i határidő előtt kijelentette, mégsem él a lehetőséggel.

Akkor miért tárgyalnak tovább? – szólt az adekvát a kérdés az alelnökhöz, mire a válasz:

– Nem biztos, hogy jó helyre címzi a kérdést, szerintem ugyanis szép lassan bohócot csinálunk magunkból.

Vass Sándor hozzátette, hogy magánvéleménye szerint Nagy László soha nem lesz már magyar válogatott, de ugyanígy spanyol sem.

– Mondja meg nekem valaki, ha odakinn annyira kellene, miért nem hallottunk soha egyetlen spanyol szövetségi nyilatkozatot sem arról, hogy mennyire ácsingóznak utána? A helyzet az, hogy nekik nem kell, nálunk meg nem akar játszani, mert akkor a klub- és a válogatottkötelezettségek miatt szinte semmi szabadideje nem maradna.

Feltettük a kérdést a korábbi szövetségi kapitánynak: vajon az ő vezetése alatt előfordulhatott volna-e a hasonló paródia a nemzeti együttesnél?

– Nekem egyszer mondhatott volna nemet. Másodszor biztosan nem teszem meg neki ezt a szívességet.

De vajon hogyan tovább? Tekintettel arra, hogy – lapértesülések szerint – az érintettek még mindig abban bíznak, hogy ha a vb-n már nem is, a márciusi Eb-selejtezőkön ott lesz a pályán Nagy...

– Fogalmam sincs, mit hoz a jövő, de remélem, a január 11-i elnökségi ülésen minden kiderül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.