Ünnepre ünnep

Két, dicsőséges múlttal büszkélkedő, ám állását féltő Premiership-tréner is fellélegezhetett a december 18–19-én hóviharokkal és elmaradt mérkőzésekkel kezdődő, szerdán befejeződő nonstop bajnoki sorozat vége felé közeledve.

Vasárnap délután drámai mérkőzést játszott Gerard Houllier Aston Villája a Chelsea ellen. A volt liverpooli és lyoni tréner első hónapjai csalódást okoztak Birminghamben, de a Stamford Bridge-en kivívott 3-3-tól indokoltan fakadt mosolyra. A találkozó játékvezetője kilencszer mutatta fel a sárga lapot, és egy-egy tizenegyest ítélt. Az elsőt Lampard értékesítette, majd Ashley Young büntetőjével a szünetben 1-1-re állt a mérkőzés. Nyomban a fordulás után Heskey a Villának szerzett vezetést, majd a házigazdák sokáig hiába támadtak, mígnem a 84. percben Drogba nehéz szögből egyenlített. S amikor – közvetlenül a rendes játékidő letelte előtt – Terry 3-2-re alakította az állást (a csapatkapitány egy év óta először volt eredményes), Ancelotti, a kékek edzője tőle ritka örömujjongásban tört ki. Nem sejtette, hogy a hozzáadott öt percben újabb fordulat következik: Clark befejelte Albrighton labdáját (3-3). Noha a Chelsea az elszántság tekintetében már korábbi önmagára emlékeztetett, megállíthatatlansága változatlanul a múlté: a csapat november eleje óta csak a Fulham és a Bolton ellen nyert a bajnokságban.

Roy Hodgson alig hat hónap után elveszítheti az állását Liverpoolban, még ha az újév napján a Bolton ellen otthon kivívott drámai győzelemmel a „vörösök” távolabbra kerültek is a kieső zónától. A Fulhamet az előző évadban az Európa Liga döntőjébe juttató, hatvanhárom éves tréner a Liverpoollal nehezen bír: az irányításával megvívott tizenkilenc mérkőzésből mindössze hetet nyert meg az együttes. Helyére a korábban játékosként és edzőként egyaránt jeleskedő Kenny Dalglisht szánják az új tulajdonosok. Hodgson sorsa 0-1-nél, sőt még 1-1-nél is megpecsételődni látszott, de a 92. percben a Chelsea-től érkező és mindeddig alulteljesítő Joe Cole adott még egy kis esélyt a trénernek (2-1).

Szilveszteri születésnapjára alig megkésett ajándékot kapott szombaton kedvenc játékosainak egyikétől a hatvankilenc éves Sir Alex Ferguson: Wayne Rooneynak, aki akcióból a múlt év márciusa óta nem talált a hálóba, a West Bromwich ellen nem egészen három percre volt szüksége ahhoz, hogy Evra beadását Carson kapujába fejelje. Ám az első negyedóra végén Morrison egyenlített, majd Gary Neville a kapu előtt elkaszálta Thomast... Mind a büntető, mind a piros lap indokolt lett volna, Foy játékvezető mégis továbbot intett. A második félidőben viszont a birminghamiek megkapták, egyben ki is hagyták az ezúttal kevéssé megérdemelt tizenegyes lehetőségét. Megbűnhődtek érte, mert a 75. percben az új „csodatartalék”, a mexikói Hernandez menthetetlenül befejelte Rooney szögletét (1-2).

A bajnoki cím aspiránsai közül az Arsenal 3-0-ra kalapálta el a Birminghamet, míg a Manchester City szerényebb 1-0-lal érte be a Blackpoollal szemben. Ha idei önmagához képest nem brillírozott is a Tottenham, Bale góljával 1-0-ra verte a másodosztály felé araszoló Fulhamet. A Premier Liga élmezőnye: 1. Manchester United 41 pont (19 mérkőzés), 2. Manchester City 41 (21), 3. Arsenal 39 (20), 4. Tottenham 36 (20), 5. Chelsea 35 (20).

Clark-fejes a záróra előtt: Chelsea–Aston Villa 3-3
Clark-fejes a záróra előtt: Chelsea–Aston Villa 3-3
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.