Nevében Dakar

Mindig Dakarnak hívták, pedig előfordult, hogy Fokvárosban ért célba, de hajráztak már Sharm el-Sheikben és Kairóban is. Eleinte Párizsból rajtolt, de indult Marseille-ből, Granadából és Barcelonából, mi több, Dakarból is.

Három éve köszönt el Afrikától, amikor a 2008-as start napján Lisszabonban közölték a már összegyűlt, mehetnéktől izgatott versenyzőkkel, hogy állítólagos terroristaveszély miatt nem rendezik meg. Két éve költözött át Dél-Amerikába, az idei már a harmadik ottani erőpróba.

A 140 autóból, 170 motorból, 30 quadból és 67 kamionból álló mezőny tegnap kelt útra Buenos Airesből, hogy Argentína és Chile úttalan útjain vetélkedve, majdnem tízezer kilométer teljesítése után január 16-án érjen vissza az argentin fővárosba. Az autósoknál Stephane Peterhansel (korábban hatszor nyert motorral, háromszor négykerekűvel) és a címvédő Carlos Sainz csatáját várják, a motorosoknál öt éve felváltva nyerCyril Despres és Marc Coma; ha folytatódik az elmúlt esztendők változatossága, akkor most az utóbbinak kellene győznie. Dacára annak, hogy a mögöttünk hagyott évtizedben a magyarok egyre inkább jegyzett részvevői voltak a Dakarnak, az idén egyetlen honfitárs egység sem indul.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, míg a motorosoknál a portugál Ruben Faria nyerte a 788 km-es első szakaszt.

Start!
Start!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.