Mindenfelől

Belefáradt a bírók teljesítményének értékelésébe Jose Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának szakvezetője. „Az előző sajtótájékoztatón azt kérdezték tőlem, hogy nagy-e a nyomás rajtam. Nem, nem érzékelek ilyet, amikor azt csinálom, amit szeretek – fogalmazott a portugál tréner a Sevilla elleni győzelmet követően. – Az viszont fáraszt, hogy azt várják tőlem, én minősítsem ezt – lobogtatott meg egy papírt, amelyen a Carlos Clos Gomez játékvezető által elkövetett hibák voltak felsorolva. – Ha felolvasom ezt a listát, a következő mérkőzésen nem ülhetek a kispadra, márpedig én az enyéimmel akarok lenni” – tette hozzá. Mourinhót a jelenleg zajló idényben egyszer már eltiltották a játékvezetők kritizálásáért.

Massimo Moratti klubelnök egyelőre nem kívánja kommentálni azokat a sajtóhíreket, melyek szerint menesztik posztjáról Rafael Benitezt, a Bajnokok Ligája-címvédő, klub-vb-győztes Internazionale labdarúgócsapatának trénerét. „Ma inkább nem szeretnék erről nyilatkozni, nehogy vitát kreáljak” – fogalmazott az elöljáró újság írói kérdésre. A La Gazzetta dello Sport tegnap már kész tényként közölte, hogy a mindössze hat hónapja hivatalban lévő Beniteznek megköszönik a munkáját, utódja pedig a jelenleg az orosz Zenitet irányító Luciano Spalletti lesz. Az Inter ősszel messze elmaradt a várakozásoktól, a bajnokságban csak a hetedik helyen áll, s a BL-ben is csupán a második helyen jutott tovább a csoportjából.

A harmadosztályban szereplő Coruxo FC-ben bemutatkozott igazolt labdarúgóként Oscar Pereiro, a 2006-os Tour de France országúti kerékpáros körverseny győztese. A 33 éves sportoló egy hete írt alá az együtteshez, amelynek B csapatában már pályára is lépett. Pereirót a galíciai amatőr bajnokságban játszott mérkőzés 66. percében cserélték be, ám együttese 1-0-ra kikapott a találkozón. „Ideges voltam, úgy éreztem, hogy mindenki rám fi gyel – mondta az összecsapás után a bringásból lett futballista. – Mindenesetre úgy gondolom, nem követtem el hibát a pályán.” Pereiro utólag lett a 2006-os Tour hivatalos győztese, miután Floyd Landist megfosztották az elsőségtől, mert bebizonyosodott róla, hogy doppingolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.