Blama itt, blama ott

A kedden minősíthetetlenül gyenge, ugyanakkor elképesztően szerencsés magyar válogatott – azok után, hogy nyolcgólos vereségett szenvedett a sportágban sehol sem jegyzett Hollandiától, a franciák pedig legyőzték a svédeket – visszakapta az esélyt az Eb-n a négy közé jutásra.

Ehhez „csupán” két feltételnek kellett teljesülnie szerdán: 1. Mátéfi Eszter csapata nyerjen a svédek ellen; 2. Norvégia múlja felül Hollandiát.

Mielőtt megkezdődött volna a meccs, döbbenten tapasztalhattuk, hogy a magyar kapitány benevezte a mérkőzésre azt a Tomorit, aki egy nappal korábban részint végigkáromkodta a kétszer félórát, akár a kocsis, részint a hajrában akkorát rúgott holland ellenfelébe, hogy azt full contactos kick-boxosok is megirigyelték volna. A magyar szakvezetés – és az európai szövetség szintén elnéző illetékeseinek – ingerküszöbét azonban nem érték el a látottak, hallottak, így a ferencvárosi játékos társai között átszellemülten fülelte a Himnuszt, majd a 18. percben pályára is lépett...

Nyilván a nehéz helyzetek megoldására tartogatta őtMátéfi, tekintve, hogy a Szucsánszki, Kovacsics, na meg Pálinger kapus parádéja nyomán 13 perc elteltévelmár 8:3-ra vezető együttes a folytatásban gyorsan eltékozolta előnyét (8:7).

A szünetbeli 12:10-et követően előbb még sikerült növelni a differenciát, ám a mind gyakoribb, ám az Eb-n menetrendszerű, megmagyarázhatatlan technikai hibák következtében a 40. percben már a svédeknél volt a fór (15:16). A hátralévő szakasz tehát nem akármilyen izgalmakat ígért, de ebben a várakozásunkban is csalódnunk kellett. Az első félidőben láthatatlan skandinávok az idő múlásával és a rivális újabb – góliszonnyal tarkított – összeomlását tapasztalva egyre magabiztosabbakká váltak, így gond nélkül hozták a finist: a hullámvasút alján döcögő vetélytársat végül is habkönnyen legyűrték (19:24).

Összegzésül mi egyebet lehetne mondani: a csoportjában ötödikként záró magyar csapat ezúttal is képtelen volt élni az ölébe hullott lehetőséggel, ráadásul morális értelemben is elvérzett az Európa-bajnokságon, úgyhogy legföljebb azon merenghetünk, min szomorkodjunk jobban...

Középdöntő, II. csoport: Franciaország–Ukrajna 31:19, Svédország–Magyarország 24:19, Hollandia–Norvégia (lapzárta után). Az állás: 1. Svédország 8 pont, 2. Norvégia 6, 3. Franciaország 4, 4. Hollandia 4, 5. Magyarország 4, 6. Ukrajna 0.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.