Egy pont és más semmi...

A ma pályára lépő csapatok közül öt (Bayern München, Chelsea, Marseille, Milan, Real Madrid) már bejutott a legjobb tizenhat közé a BL-ben, míg további kettő (Sahtyor Donyeck, Arsenal) a nagyterem küszöbén áll. Az egyetlen igazi kérdés, hogy az AS Roma vagy az FC Basel lesz-e az E csoport másik nyolcaddöntőse, bár itt sem azonosak az esélyek, hiszen az Örök Város együttesének jóval kedvezőbbek a kilátásai. A svájciak csak akkor előznék meg a rómaiakat, ha nyernének Münchenben, és a bordó-sárgák alulmaradnának Kolozsváron. Ebben az esetben mind az AS Romának, mind az FC Baselnek kilenc pontja lenne, s az egymás elleni összevetésben az alpesiek jobbak, miután 3-1-re nyertek Itáliában, majd 3-2-re kaptak ki odahaza.

Kész szenzáció volna azonban, ha az olasz csapat egyetlen pontot sem szerezne a Cluj vendégeként. A házigazda ugyanis csupán a Baselt tudta felülmúlni (2-1), a következő négy mérkőzését egyaránt elvesztette. A CFR hiába foglalkoztat huszonegy légióst – noha magyar tulajdonosa van, honfitársaink közül senkit sem alkalmaz –, keretének összértékét „mindössze” 34 millió euróra becsülik. (Az idézőjelet leginkább azért használtuk, mert a Videoton játékoskészletét nagyjából 11 millióra, a Debrecenét körülbelül 10 millióra taksálják az európai piacon.) Az AS Roma futballistái együttvéve 233 millió eurót kóstálnak; ez az összeg csaknem hétszerese a kolozsvári kollekció értékének. A két csapat között legföljebb anynyi a hasonlóság, hogy egyik is, másik is a nyolcadik helyen áll hazája bajnokságában, de a Serie A „némiképp” erősebb a román első osztálynál...

Így aztán joggal bizakodhat a „régi római”, a bordó-sárga mezben 1973-ban bemutatkozó Claudio Ranieri. Az edző gyerekkorától kezdve az AS Romának szurkol, s nem győzi hangoztatni: „Óriási boldogság nekem, hogy annál a klubnál lehetek szakvezető, amelyért kölyökként olyannyira rajongtam.” Futballistaként Ranieri nem sok sikert ért el a fővárosi csapatnál, viszont legendává lett egy kis egyesületnél, mivel minden idők legtöbb első ligás szereplését (128) produkálta Catanzaróban.

Most sokkal inkább a fókuszban van, s aligha akar főszereplővé válni a vezető hírekben.

„Headline-hős” ma csak akkor lehetne, ha kiesne a Róma...

Bajnokok Ligája

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, HATODIK FORDULÓ:

A csoport: Werder Bremen–Internazionale, Twente–Tottenham. Az állás: 1. Tottenham 10 pont, 2. Internazionale 10 (már mindkettő továbbjutott), 3. Twente 5, 4. Bremen 2.

B csoport: Lyon–Hapoel Tel-Aviv, Benfica–Schalke. Az állás: 1. Schalke 10, 2. Lyon 9 (már mindkettő továbbjutott), 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4.

C csoport:Manchester United–Valencia, Bursaspor–Glasgow Rangers. Az állás: 1. Manchester United 13, 2. Valencia 10 (már mindkettő továbbjutott), 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0.

D csoport:FC Köbenhavn–Panathinai kosz, Barcelona–Rubin Kazany. Az állás: 1. Barcelona 11 (már továbbjutott), 2. Köbenhavn 7, 3. Kazany 6, 4. Panathinaikosz 2.

MA

E csoport: Bayern München–FC Basel, Cluj–AS Roma.Az állás: 1. Bayern 12 (már továbbjutott), 2. AS Roma 9, 3. Basel 6, 4. Cluj 3.

F csoport: Marseille–Chelsea, Zilina–Szpartak Moszkva. Az állás: 1. Chelsea 15, 2. Marseille 9 (már mindkettő továbbjutott), 3. Szpartak 6, 4. Zilina 0.

G csoport: Milan–Ajax, Real Madrid–Auxerre (Digi Sport 20.30). Az állás: 1. Real Madrid 13, 2. Milan 8 (már mindkettő továbbjutott), 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3.

H csoport: Arsenal–Partizan Beograd (Digi Sport 23.35, felvételről), Sahtyor Donyeck–Braga. Az állás: 1. Sahtyor 12, 2. Arsenal 9, 3. Braga 9, 4. Partizan 0.

Van Gaal: lesz győzelem?
Van Gaal: lesz győzelem?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.