Voksok és voks-sokk

Ramzan Kadirov nem szokott viccelni, a Csecsen Köztársaság feje szerint Groznij is alkalmas lenne a 2018-as oroszországi labdarúgó-vb csoportmérkőzéseinek helyszínéül.

– Hamarosan elkészül a vadonatúj sportkomplexum, az Észak-Kaukázusban is szeretik a futballt – nyilatkozta a Kreml támogatását élvező csecsen vezető. Tegyük hozzá: a háborús nyomokat a mai napig viselő Groznij inkább a terrorizmus, mint a turizmus kapcsán kerül be a világsajtóba. Más városok is próbálják már most helyzetbe hozni magukat: Jekatyerinburg, Kazany és Krasznodar szintén bejelentkezett. Az orosz sajtó hosszasan ünnepelte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának csütörtöki döntését, miszerint nyolc év múlva az ország rendezheti a vb-t.

– Hozzánk jön a Mundial! – írta a Nyezaviszimaja Gazeta, míg a Novije Izvesztyija szalagcímében magát a FIFA-t dicsérte a történelmi választásért. A Kommerszant azt emelte ki, hogy Oroszország fényesen bizonyította: képes megküzdeni a legrangosabb sportesemények házigazdaságáért.

A Szport-Ekszpressz szerint Oroszország a zürichi eredményhirdetéssel magát a futballt nyerte meg, s azon keresztül nemzeti öntudatot, esélyt a szociális különbségek felszámolására. – Ez ajándék, de nem a korábbi sikerek miatt – tette hozzá a sportlap. A Vedomosztyi úgy vélte: Oroszország tulajdonképpen „aranylabdát” kapott, bár azt is látni kell: a tizenhat vb-stadionból jelenleg ténylegesen csak egyetlenegy, a moszkvai Luzsnyiki létezik.

Putyin kormányfő a nevét adta a pályázathoz
Putyin kormányfő a nevét adta a pályázathoz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.