Bakonyi nagy menet

A hatodik forduló után is hibátlan mutatóval büszkélkedhet a Veszprém a férfi Bajnokok Ligájában. A bakonyi csapat szombaton hazai pályán is felülmúlta a svéd Sävehof együttesét. Noha az egy héttel korábbi teljesítményt nem sikerült megismételnie Mocsai Lajos garnitúrájának (Skandináviában tízgólos magyar siker született), a csekélyebb differencia, a 38:34-es győzelem újabb két pontot ért. A veszprémiek már biztosan nyolcaddöntősök – a csoportból az első négy helyezett folytathatja a legjobb tizenhat között –, s amennyiben a hét végén a nagy rivális Hamburg otthonában is nyerni tudnának, szinte biztosan hatosuk élén végeznének.

A BL másik magyar részvevőjének, a Szegednek nem sikerült megismételnie a bravúrt a Csehovszki Medvegyi csapata ellen: noha egy héttel korábban idegenben felülmúlta az orosz együttest, ezúttal otthon 29:22-es vereséget szenvedett. A Tisza-partiak csoportjuk harmadik helyén várják a folytatást.

Az európai férfi klubtornák további magyar szereplői közül az EHF Kupában érdekelt Tatabánya a tizenhat között folytathatja, miután az idegenben aratott kétgólos siker után szombaton, hazai pályán 29:21-re nyert a bosnyák Banja Luka együttese ellen. Ugyanebben a sorozatban a pálaválasztói jogát feladó Dunaferr kettős vereséget szenvedett a Portótól (37:27, 36:22).

A KEK nyolcaddöntőjébe kerülésért a Balatonfüred mindkét meccset hazai környezetben vívta a moldovai HC Olimpus csapata ellen, s kettős győzelemmel (27:16, 28:19) magabiztosan lépett tovább.

A másfél hét múlva kezdődő Eb-re készülő magyar női válogatott megnyerte a Borsod megyében rendezett nemzetközi tornát. Mátéfi Eszter együttese szombaton, Miskolcon Tunéziát 36:22-re, vasárnap, Tiszaújvárosban Ukrajnát 30:27-re múlta felül. A két vendégcsapat ma –ugyancsak ez utóbbi helyszínen – mérkőzik meg egymással.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.