Sahtyor America

Újra és újra igazolja a BL azt, amire kitalálták: a mamutok „házi” versenye marad. Nagy az a „ház”, hiszen belefér Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország; más viszont már nem nagyon.

A nyolcaddöntő biztos részvevői közül három-három angol, illetve spanyol; kettő-kettő francia, német, valamint olasz; ehhez jön még a továbbjutás küszöbén álló Arsenal és AS Roma, azaz a többieknek mindöszsze két hely marad a legjobb tizenhat között. Az egyik – kivételes meglepetésre – az FC Köbenhavné lehet, a másik meg a Sahtyor Donyecké, amely csak abban az esetben esne ki, ha a csoportmérkőzések zárófordulójában legalább három góllal kikapna az idegenben 3-0-ra legyőzött Bragától.

Amúgy a Sahtyor szereplésében is csak az a szenzáció, hogy a donyecki együttes csoportelső, és valószínűleg be is fut az Arsenal előtt, mivel az ukrán klub gárdája hasonlóképpen nemzetközi együttes, akár az elithez tartozók társasága. Még nem a legmagasabb kategóriájú sztárokat szerződteti, de keretében hét első osztályú brazilt sorakoztat, akik közül hatot rendszeresen szerepeltet. Az eredmény? A Sahtyor tíz idei BL-góljából hetet a dél-amerikaiak szereztek (annak meg külön bája volt, hogy a nyitófordulóban a horvát Srna érte el az egyetlen gólt a szerb Partizan ellen). Jadson, Willian és Luiz Adriano már a Sahtyor 2009-es UEFA Kupa-diadalában is főszerepet játszott (előbbi kettő érte el a két donyecki gólt a Werder Bremen elleni döntőn), s bár Ilsinho visszatért hazájába, ott van már Ukrajnában Douglas Costa, Alex Teixeira és Eduardo. A Metaliszt Harkov budapesti vendégjátéka alkalmával személyesen is megtapasztaltuk, ilyen –vagy ehhez közelítő – készlettel mire lehet menni...

Csodák tehát nincsenek, az Internazionale, a Lyon, a Manchester United, a Valencia, a Barcelona, a Bayern München, a Chelsea, a Real Madrid, a Milan és az Arsenal továbbjutására akár nagy összegben is fogadni lehetett, és szintén nem reszkírozott sokat az, aki az AS Romára meg a Sahtyorra tett. Legföljebb ilyen kérdéseken lehetett tűnődni: Tottenham, Twente vagy Bremen; Schalke vagy Benfi ca; Marseille vagy Szpartak Moszkva? A negyedik dilemma az volt: Rubin Kazany vagy Panathinaikosz?

A helyes válasz itt alighanem a Köbenhavn lesz.

Kakukktojás a griffek világában...

Bajnokok Ligája

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ÖTÖDIK FORDULÓ

A csoport: Internazionale–Twente 1-0, Tottenham–Werder Bremen 3-0. Az állás: 1. Tottenham 10 pont (15-8), 2. Internazionale 10 (12-8) – mindkettő továbbjutott, 3. Twente 5, 4. Werder Bremen 2.

B csoport:Hapoel Tel-Aviv–Benfica 3-0, Schalke–Lyon 3-0. Az állás: 1. Schalke 10, 2. Lyon 9 – mindkettő továbbjutott, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4.

C csoport: Valencia–Bursaspor 6-1, Glasgow Rangers–Manchester United 0-1. Az állás: 1. Manchester 13, 2. Valencia 10 – mindkettő továbbjutott, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0.

D csoport: Rubin Kazany–FC Köbenhavn 1-0, Panathinaikosz–Barcelona 0-3. Az állás: 1. Barcelona 11 – továbbjutott, 2. Köben havn 7, 3. Rubin 6, 4. Panathinaikosz 2.

E csoport: AS Roma–Bayern München 3-2, FC Basel–Cluj 1-0. Az állás: 1. Bayern München 12 – továbbjutott, 2. AS Roma 9, 3. Basel 6, 4. Cluj 3.

F csoport:Szpartak Moszkva–Mar seille 0-3, Chelsea–Zilina 2-1.Az állás: 1. Chelsea 15, 2. Marseille 9 – mindkettő továbbjutott), 3. Szpartak 6, 4. Zilina 0.

G csoport: Ajax–Real Madrid 0-4, Auxerre–Milan 0-2.Az állás: 1. Madrid 13, 2. Milan 8 –mindkettő továbbjutott, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3. H csoport: Braga–Arsenal 2-0, Partizan Beograd–Sahtyor Donyeck 0-3.Az állás: 1. Sahtyor 12, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan 0.

Van mit nézni... A Donyeck játékosai ünnepelnek
Van mit nézni... A Donyeck játékosai ünnepelnek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.