Huligánokról tárgyaltak

Nemzetközi konferencia volt Budapesten a futballhuliganizmusról az MLSZ és az ORFK rendezésében. Csányi Sándor MLSZ-elnök megnyitójában arra hívta fel a figyelmet: Anglia és Németország példája azt mutatja, kellő eltökéltséggel és tisztánlátással kezelhető a probléma.

Emlékeztetett rá: a szövetség eltökélt abban, hogy keményen fellép a huligánok ellen, véget vet a szurkolói anonimitásnak, bevezeti a drukkerkártyát és a kamerarendszert. David Bohannan, az Egyesült Királyság belügyminisztériumának képviselője leszögezte: a futballhuliganizmus globális jelenség, ám az egyes országok jogi, kulturális környezete eltérő, így a megfelelő „gyógymód” is különbözik. „A futballhuliganizmus megelőzésében kiemelt szerepe van a mérkőzések előkészítésének, a rendőrség, a klub és a szurkolói szervezetek együttműködésének” –mondta Hendrik Grosse Lefert, a németországi Nemzeti Futball Információs Pont helyettes vezetője.

Falvay Zsolt, a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetője szerint nem szerencsés, ha a büntetőjogi felelősségre vonás a stadionban történik, és nehéz helyzetben vannak, akik a mostani magyar jogrendszerbe próbálják ezt a speciális bírósági eljárást bevezetni. Kitért arra: tudomása szerint a klubok nem vezethetnek nyilvántartást a kitiltottakról, akik így bármikor jegyet vásárolhatnak, és csak akkor derül ki, hogy el vannak tiltva, ha újabb rendbontás miatt rendőri intézkedésre kerül sor velük szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.