Ó, igazán semmiség...

Nem kisiklás volt a Chelsea előző fordulóbeli, Sunderland elleni veresége: az eladdig topfavoritnak tekintett, címvédő kékek – akik ezúttal neonzöld mezben pompáztak – 1-0-ra kikaptak a kiesőzónából menekülő, házigazda Birminghamtől.

Az utolsó fél órát „megnyomó”, hatástalan Ancelotti-csapatnak továbbra is a középső védő posztján vannak a legnagyobb problémái: noha a múlt heti találkozóhoz képest Alex már újra a pályán volt, Terry megint nem, s hát a 18. percben Bowyer – egy felívelt-lefejelt labda után – éppen „ott” léphetett ki tisztán, s fejezte be magabiztosan az akciót.

A záró fél órában csak ment, ment előre a Lampardot is nélkülöző Chelsea, ám az Anelka, Drogba, Salomon Kalou csatártrió sem tudott mit kezdeni a szívósan védekező házigazdákkal. Két meccs, nulla pont, ezzel együtt Ancelotti nem tetszett idegesnek: „A Sunderlandtől elszenvedett vereség után csalódott voltam, pozitívumot nem tudtam mondani, ám ez a találkozó más volt: sem a hozzáállásra, sem a győzni akarásra, egyáltalán, semmire nem lehetett panaszom, ám balszerencsések voltunk. Ilyen a futball” – összegzett az itáliai szakvezető. A londoniak 1980 óta nem kaptak ki mostani vetélytársuktól.

A 14. forduló rangadóját az Arsenal vívta a Tottenhammel, s bár a házigazda Wenger-együttes 2-0-ra is vezetett, az ősszel hol ilyen, hol olyan formában futballozó, s inkább a Bajnokok Ligájában parádézó látogatók a kiváló Bale, Van der Vaart, nem utolsósorban a 86. percben eredményes Kaboul révén találtak az Emirates stadionban (2-3). Ezzel a zakóval az Arsenal nagy lehetőséget szalasztott el, pláne hogy a szintén a „nagy” Manchester United hozta a kötelezőt. A vissza- és – bizonyos értelemben – megtért Rooney-t fölvonultató Ferguson-garnitúra a bajnokságban eleddig mindig lenyomta a Wigant, s most két fejes góllal győzte le riválisát. Az első félidő végén egy jobb oldali beadást Evra bólintott a kapuba, majd a két kiállítást is elszenvedett vendégeket – ne lepődjenek meg! – egy jobb oldali beadás után Javier Hernandez tette a „helyére”. Az MU – hét-hét győzelemmel és döntetlennel – a Premier Liga egyetlen veretlen társulata, s már csak gólkülönbséggel szorul a Chelsea mögé.

A Fulham 4-1-re kikapott a Manchester Citytől; a hazaiak egyetlen gólját a csereként beállt Gera Zoltán szerezte.

Az élen: 1. Chelsea 28 pont (28-9), 2. Manchester United 28 (28-15), 3. Arsenal 26.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.