FC Hollywood: korántsem sikertörténet

Egyre reménytelenebb vállalkozásnak tetszik a Bayern München címvédése a Bundesligában: a rekordbajnok a 13. fordulóban Leverkusenben ikszelt, és ezzel tovább növelte lemaradását az élen állókkal szemben.

Az 1-1 amúgy akár sikerként is elkönyvelhető, figyelembe véve a bajorok gyenge formáját, továbbá azt, hogy az ellenfél a táblázat harmadik helyezettje. Nyert ellenben a Dortmund: Freiburgban győzött 2-1-re, és ezzel tartja hétpontos előnyét. Ami ennél is lényegesebb, az FC Hollywoodként emlegetett Bayernnel szemben 14 pont a különbség… A hét győzelemmel kezdő, aztán zsinórban három bajnokit veszítő Mainz az utolsó előttiMönchengladbach otthonában diadalmaskodott, a duplázó Allagui a 88. percben szerezte a három pontot érő gólt, és ezzel az együttes tartja meghökkentő második pozícióját.

A hétvége meglepetése a rendkívül gyengén rajtoló Schalke fölényes győzelme a Werder Bremen ellen. A 4-0-ás siker talán meglódítja a társaságot, és gyaníthatóan meghozza az önbizalmát az ezúttal triplázó Raulnak is. A Real korábbi ikonja egyetlen mérkőzésen annyiszor volt eredményes, mint a megelőző 12 fordulóban összesen... A Schalke 13 forduló alatt éppen 13 pontot gyűjtött, ezzel szerény 14.: ahhoz képest, hogy a szezon előtt a bajnoki cím volt a cél, az egyik legizmosabb költségvetéssel gazdálkodó klub eredményesen menekül a kiesés elől.

Amennyire meglepő a gelsenkircheni klub csapnivaló kezdése, annyira váratlan a Hannover remeklése: az örökös középmezőnyös kiscsapat Hankénak a 90. percben szerzett góljával 3-2-re verte a Hamburgot, és negyedik a táblázaton.

Apropó, táblázat: a Bayern előtt tanyázik a Mainz, a Hannover, a Hoffeinheim, a Freiburg és a Frankfurt is; Münchenben nem hisznek a szemüknek...

Az élen: 1. Dortmund 34 pont, 2. Mainz 27, 3. Leverkusen 25.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.