A nyolcadik mennyország

Úgy játszik a Barcelona, ahogyan akar. Szó szerint játszik, sőt egyenesen fenomenálisan futballozik. Szombat este az Almeria vendégeként a 27. percben 3-0-ra, a 37.-ben már 5-0-ra vezetett, így aztán az (is) a csoda, hogy végül „csak” 8-0-ra győzött.

A házigazda együttesnek nem akadt randevúja a labdával a vörös-kékek hagyományos – szokásosan lebilincselő – passzsorozata közben, s jellemző: a „Barca” úgy jutott az igazán nem mindennapos nyolcasig, hogy David Villa egyszer sem „köszönt be”. Messi viszont háromszor is „megérkezett”, majd két gólpasszából a cserecsatár Bojan Krkic duplázni tudott, és feliratkozott még Iniesta, Pedro... Aki éppen arra járt. A követhetetlen adogatásoktól Acasiete annyira megzavarodott, hogy váratlanul a saját hálójába küldte a labdát, de legalább bekapcsolódott a játékba...

Fényes este volt.

Madridban ugyaneztmondták. Noha a „királyi gárda” a szellemesség tekintetében meg sem közelítette a Barcelonát, dinamikus futballjával ötöt mért a Bilbaóra. A Bernabeu stadionban Cristiano Ronaldo triplázott, és az 5-1-ben nem elhanyagolható szerepet játszottak a baszkok is, hiszen 2-1 után Susaeta teljesen fölöslegesen buktatott, majd Iraizoz kapus mellényúlt Cristiano Ronaldo szabadrúgásának. A szünet után akciógól nem esett: a végeredmény ugyanúgy 11-esből alakult ki, ahogyan 3-1-re módosult az állás. (Az első büntetőt Sergio Ramos, a másodikat Cristiano Ronaldo vágta be.) „Innen” Higuain, „onnan” Llorente jegyzett még egyet-egyet, a Real Madrid pedig sosem látott mutatóval vezet a bajnokságban: idáig egyszer sem fordult elő, hogy egy csapatnak tizenkét forduló után 32 pontja legyen a Primera Divisionban. A veretlen fehérek előnye egy pont a katalánokkal szemben.

S a jövő hétfőn Barcelona–Real Madrid örökrangadó következik...

Az élen: 1. Real Madrid 32, 2. Barcelona 31, 3. Villarreal 24.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.