Hírek

Elhunyt Polyák Imre

Életének 78. évében súlyos betegség után elhunyt Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó, a Nemzet sportolója. Polyák három egymást követő olimpián, 1952-ben Helsinkiben, 1956-ban Melbourne-ben, majd 1960-ban Rómában is ezüstérmet szerzett. Sportemberi nagyságát jelzi, hogy negyedik ötkarikás fellépésén, Tokióban felért a csúcsra. Világbajnokságokon három arany- és két ezüstérmet szerzett. Kétszer választották az év sportolójának, 2000-ben az évszázad birkózója kitüntető címet kapta, 2004-es alapítása óta a Nemzet sportolója. Temetéséről a MOB és a birkózószövetség gondoskodik.

 

Mégsem vonul vissza Haile Gebrselassie, a maratonfutás világcsúcstartója. Az etióp futó egy hete, a New York-i maraton felénél feladta a versenyt, és akkor úgy nyilatkozott, hogy befejezi pályafutását. Most már úgy véli, hogy „addig fut, amíg egészségesnek érzi magát”. (Wollega) Az alapszakaszgyőztes Los Angeles Galaxy hazai pályán simán kikapott az FC Dallastól az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság elődöntőjében (0-3). A vasárnapi finálé másik részvevője a Colorado lesz.

Bill Clinton volt amerikai elnök és Vilmos brit trónörökös is részt vesz a december elsején sorra kerülő prezentáción, amellyel hazájuk kandidál a 2018-as és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. A FIFA egy nappal később dönt a helyszínekről. Az eseményen jelen lesz David Cameron brit, Yves Leterme belga, Julia Gillard ausztrál és Mark Rutte holland miniszterelnök is. (Zürich)

Botrány Szentpéterváron. Azt követően, hogy a Zenit labdarúgócsapata vasárnap megnyerte az orosz bajnokságot, a hazai szimpatizánsok berohantak a pályára, és összetörték a kapukat. Aztán mintegy kétszázan az utcára vonultak, és megütköztek a rohamrendőrökkel. A hatósági közlés szerint egy rendőr megsérült, amikor elesett.

Hullámvölgyben a Los Angeles Lakers: az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot hét győzelemmel kezdő címvédő egymás után másodszor kapott ki; ezúttal a Phoenix Suns győzte le 121:116-ra.

Vállműtéten esett át Valentino Rossi, a kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok. Orvosai szerint az idény rajtjára teljesen felépül a jövőre már Ducatival versenyző olasz.

Megkezdődik a héten a jegyés bérletárusítás a jövő évi, budapesti divízió I-es jégkorong-vb-re; a belépőket december 31-ig kedvezményes áron lehet megvásárolni.

Sorozatban hatodik hazai győzelmét szerezte a Washington az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján: 6:4-re verte a vendég Atlantát.

A totó 45. játékhetén telitalálatos, továbbá 13 találatos szelvény nem volt. A 12-esek (14 darab) 169 495, a 11-esek (183) 12 965, a 10-esek (2316) 1710 forintot érnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.