Izzadt a Veszprém, lubickolt a Győr

Nem akármilyen izgalmak közepette ért véget a férfibajnokság csúcsrangadója: a címvédő Veszprém egyetlen gól különbséggel diadalmaskodott a Szeged csapatának otthonában.

A háromezer néző előtt vívott találkozón Mocsai Lajos együttese – noha az első félidő nagy részében vezetett – a szünetben még vesztésre állt (19:20), a térfélcserét követően azonban egészen a hajráig magabiztosan őrizte jelentősnek mondható előnyét. Negyedórával a vége előtt, amikor – Vujin (9 gól) és Vilovszki remeklésének köszönhetően – 31:26-ra meglépett a bakonyi alakulat, kevesen gondolták, hogy a finis verejtékes lesz: a Veszprém végül is 36:35-re nyert, s továbbra is százszázalékos a sorozatban.

Könnyedén nyert a Győr együttese a horvát Koprivnica otthonában a női Bajnokok Ligája 4. csoportfordulójában, s a társulat így közelebb került a nyolc közé jutáshoz. Konkoly Csaba garnitúrája 35:24-re lépte le riválisát, s a kiütéses sikerben nagy része volt Görbicz Anitának: az irányítót képtelenek voltak tartani az ellenfél játékosai. Ugyanakkor vereséget szenvedett a másik magyar BL-részvevő, a Debrecen: a hajdúságiak hazai pályán kaptak ki 20:19-re a HC Leipzigtől, így már-már csodára lenne szükségük ahhoz, hogy kiharcolják kvartettjükből a továbbjutást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.