Elszúrt rajt

Egyelőre igen szerényen szerepelnek a magyarok a sportág párizsi világbajnokságán: a hét vége négy eredményhirdetése közül egyetlen ceremónián sem voltak érdekeltek... A legjobb produkció a kardozó Szilágyi Áron nevéhez fűződött: ő a hatodik helyen végzett, miután izraeli, román és olasz ellenfelén keresztül elverekedte magát a negyeddöntőig.

A négy közé jutásért aztán a címvédő, német Nicolas Limbacht állította meg őt. Ugyanebben a számban Iliász Nikolász egy fordulóval korábban búcsúzott, és a 13. helyen zárta a versenyt. A korábban olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Nemcsik Zsolt 20., a tavaly harmadik Decsi Tamás pedig 33. lett. A nők hasonló fegyvernemében Nagy Orsolya volt a legjobb magyar (13. hely), a többiek a főtábla első fordulójában kiestek.

A vasárnap a tőrözőké volt, de babér ezúttal sem termett a magyaroknak. A három, főtáblára jutott versenyző közül csak Bíró Péternek sikerült egy aszszót megnyernie (27.), Berjozkin Anton (52.) és Gátai Róbert (61.) már a nyitó körben elbukott. A nők valamivel eredményesebbek voltak, de messzire ők sem jutottak. Mohamed Aida és Kreiss Fanny egyaránt a 16 között fejezte be a viadalt – előbbi a 15., utóbbi a 16. pozíciót érdemelte ki –; a többiek vívtak még: Varga Gabriella 33., Knapek Edina pedig 46. lett...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.