Nem a Tigris éve

2010 nem igazán Tiger Woods éve: felesége után a világelsőséget is elvesztette... Ötéves uralkodás után a legfrissebb ranglistán leszorult az első helyről. A még mindig csak harmincnégy éves amerikai összesen 623 hétig volt éllovas, 281 hétig megszakítás nélkül. (Az örökranglistán második Greg Norman „mindössze” 331 héten át volt első.)

Pályafutása során Woods eddig 128 különféle versenyt nyert, ezek közül 71 volt a legrangosabb PGA Tour-sorozatba tartozó.Tizennégy úgynevezett Major-tornán diadalmaskodott, ezek a sportág „Grand Slam-erőpróbái”. (Az abszolút csúcstartó Jack Nicklaus 18 elsőséggel.) Woods eddigi utolsó Major-győzelme a 2008-as US Open, azóta nem igazán talált magára. Tán magánéleti problémái okán, ám az sem kizárt, hogy túl jár pályafutása csúcsán. Számos rekordja közül a „pénzügyi” a legfigyelemreméltóbb: ő az első sportoló, aki keresetével átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt.

A „trónon” a 37 éves brit Lee John Westwood váltotta, aki –legalábbis eddigi eredményei alapján – nem Woods-kategória. Major-versenyt még nem nyert – két második és egy harmadik helyezés a legjobb teljesítménye –, PGA-tornán is csak kettőn diadalmaskodott.

Viszont szerető férj és példás családapa...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.