Neve: Senki

Erdei Zsolt félnehézsúlyú profi ökölvívó november 20-án Atlantic Cityben a kenyai Samson Onyangóval csatázik – írja az MTI a profibox.hu cikke nyomán.

A 36 éves magyar klaszszis – a Boksz Világ Szervezet (WBO) volt félnehézsúlyú bajnoka – az összecsapást annak a megállapodásnak a keretében vívja, amelyetLou DiBellá val, az ismert amerikai promóterrel kötött három mérkőzésre. „A következő lépés, hogy Amerikában is sikeres legyek” – említette Erdei, akivel kenyéradója, a német Universum annak ellenére nem hosszabbított szerződést a nyáron, hogy 31 hivatásos mérkőzésén (így a cirkálósúlyban is sikeresen megvívott találkozóján) veretlen maradt.

Aktuális ellenfele legalábbis verhetőnek tetszik: a „cirkálóból” egy súlycsoporttal lejjebb lépő Onyango 302. a tekintélyes szakportál, a boxrec.com listáján. A nevesincs rivális eddig 20 győztes és 6 vesztes meccsen van túl; föllépéseinek többségét Kenyában vívta – esetenként a Nairobi Pal Pal gimnázium csarnokában –, de töltelékként szerepelt Angliában, Lengyelországban, Oroszországban, Tanzániában és Szlovákiában is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.