Kilenc-hetes rangadó

„El Clasico” lesz ma este a Bernabeu stadionban, ahol az első számú európai klubtorna két legsikeresebb csapata, a trófeát kilencszer elhódító Real Madrid és a hétszeres győztes Milan találkozik egymással. A futballtörténelmi párharc a kezdetek óta tart, hiszen már a BEK első kiírásában (1955–1956) műsoron voltak a fehérek és a vörös-feketék rangadói, akkor éppen a legjobb négy között.

Azóta szinte mindenféle fázisban összefutott a két óriás, amely jelenleg az első meg a második helyet foglalja el a spanyol, illetve az olasz bajnokságban. Sőt a nemzetközi sajtó úgy ír a vetélytársakról, mint „a kontinens legjobb támadójátékát bemutató két együttesről”, noha aMilan legutóbb 2007-ben, míg a Real Madrid 2002-ben aratott diadalt a BL-ben.

A riválisok azért az előző évadban is összejöttek, és madridi csoportmeccsükön a Milan – a kétgólos Alexandre Pato főszereplésével – fényes, 3-2-es győzelmet ért el. (A San Siróban 1-1 volt az eredmény.) Ezért aztán a királyi gárdánál úgy érzik, itt az idő elégtételt venni a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt elszenvedett vereségért, a korábban a Real Madridtól –32,5 millió fontért – száműzött, immár milánói Robinho viszont nem gondol revánsra: „Nincs bennem bosszúvágy, csupán azt szeretném, ha mi nyernénk. Visszatérni sem akarok a madridi klubhoz, gyönyörű Milansztorira vágyom” – mondta a 82-szeres válogatott brazil csatár, akit annak dacára is ostrom alá vettek a spanyol újságírók, hogy a legtöbbször csak csereként szerepel az itáliai csapatban.

Ennek legfőbb oka az Allegri-taktika, amelyet Ancelotti Milanjának formációjához hasonlítanak: a két támadó (Pato, Ibrahimovic) mögött Ronaldinho játszik, és a négy védő előtt három középpályás vonul fel. A valószínű felállás: Abbiati – Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Gattuso, Pirlo, Seedorf (esetleg Kevin-Prince Boateng) – Ronaldinho – Pato, Ibrahimovic.

A Mourinho-tizenegy összetétele sem titok, hiszen a madridiak portugál trénere rendszeresen négy védőt, két védekező és három támadó középpályást, valamint egy csatárt szerepeltet. A névsor Casillasszal kezdődik – a kapus a legutóbbi bajnoki mérkőzésen 527-edszer öltötte magára a „királyi” mezt, s ezzel az öröklista 9–10. helyét foglalja el Roberto Carlosszal; Manuel Sanchis az első 712 fellépéssel. A többi ma esti kivonuló: Arbeloa, Pepe, Ricardo Car valho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo – Higuain.

A Real Madrid a múlt szombaton 4-1-re nyert Malagán, a Milan pedig 3-1-re győzött a Chievo ellen. A forma rendben, a hírnév (függetlenül a Real Madrid előző hat, szégyenteljes BL-évadától) különleges, az érdeklődés hatalmas. Csak csoportmeccset rendeznek Madridban, de akkora a felhajtás, mintha döntő következne...

Bajnokok Ligája

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, HARMADIK FORDULÓ:

E csoport: Bayern München–Cluj, AS Roma–FC Basel.
Az állás: 1. Bayern 6 pont, 2. AS Roma 3, 3. Cluj 3, 4. Basel 0.

F csoport: Szpartak Moszkva–Chelsea, Marseille–Zilina.
Az állás: 1. Chelsea 6, 2. Szpartak 6, 3. Marseille 0, 4. Zilina 0.

G csoport: Real Madrid–Milan, Ajax–Auxerre.
Az állás: 1. Real Madrid 6, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0.

H csoport: Arsenal–Sahtyor Donyeck, Braga–Partizan Beograd.
Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Sahtyor 6, 3. Braga 0, 4. Partizan 0.

Játszik a kapus. Iker Casillas dekázgat
Játszik a kapus. Iker Casillas dekázgat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.