Csillagos négyes

Továbbra is felemásan szerepel a két magyar részvevő a férfi Bajnokok Ligájában. A három fordulót követően hibátlan mérleggel büszkélkedő Veszprém a negyedik kört ugyancsak sikerrel vette csoportjában: Mocsai Lajos együttese a mérkőzés előtt szintén százszázalékos Kolding csapatát fogadta, és – két ellentétes félidőt produkálva – legyőzte dán riválisát is.

Noha az első harminc percben a skandinávok rendesen ráijesztettek a bakonyi csarnok ötezer nézőjére (végig vezettek, és a szünetre háromgólos előnyt szereztek), a pihenő után nemcsak térfelet, hanem formát is cseréltek a felek: a magyar bajnok az elnyűhetetlen Perez vezérletével fordított, és végül magabiztos győzelmet aratott (31:28). Az újabb diadal nyomán a veszprémiek változatlanul pontveszteség nélkül állnak a B jelű hatos élén, és szép reményekkel várhatják a bő hónap múlva esedékes folytatást.

Háromgólos differencia alakult ki a másik magyar alakulat fellépésén is, de a Szeged spanyolországi vendégjátéka láttán kevés mosolygásra volt ok. A Valladolid a találkozó nagy részében kétséget sem hagyott afelől, hogy ki nevet a végén, s bár Skaliczky László játékosai a hajrában megközelítették a vetélytársat, ennél többre nem futotta erejükből: a házigazda 26:23-ra nyert. A szegediek két győzelmet és két vereséget könyvelhetnek el a C csoportban; a továbbiakban van honnan javulni...

A női BL második csoportfordulójában – a Debrecen hétközi veresége után – a Győr számára kötelező volt a siker hazai pályán a horvát Koprivnica csapatával szemben. Konkoly Csaba zvenyigorodi botlással startoló garnitúrája a vártnál nehezebben teljesítette feladatát: 27:25-re múlta felül ellenfelét. Bár a hazai együttes hatgólos előnyre tett szert a második játékrészben, a vendégek nem adták fel a küzdelmet. Felzárkóztak, és többször is támadhattak az egyenlítésért. A horvátok

26:25-ös győri vezetésnél kértek időt a hajrában, ám nem sikerült gólt lőniük, ellenben a vendéglátó csapat – hétméteresből – betalált. Konkoly tréner gárdájának győzelme csak az utolsó percben – Pálinger Katalin védése nyomán – vált biztossá. A női EHF Kupában az első mérkőzéseket rendezték a 32 közé jutásért: a Vác idegenben verte 40:32-re a lengyel Gdynia együttesét, míg a Békéscsaba 32:23-ra múlta felül szlovén vendégét, az Olimpija Ljubljana alakulatát. A formalitásnak tekinthető visszavágókat szombaton rendezik.

Üvöltöttek a boldogságtól. Vujin és Gulyás gólöröme
Üvöltöttek a boldogságtól. Vujin és Gulyás gólöröme
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.