Ötszázados

„Elégedetlen vagyok, mert meg kellett volna nyernünk a meccset” – e gondolattal kínálta meg az újságírókat Brett Favre, miután történelmi rekordot állított fel az amerikai ligában.

A Minnesota Vikings irányítója - elsőként a sportág történetében - kiosztotta pályafutása ötszázadik hat pontot érő, azaz touchdown-passzát a New York Jets elleni találkozón. Ám a csúcsteljesítmény a legkevésbé sem hatotta meg az ellenfél játékosait: a legendás sportoló 29:20-as vereséggel, apatikus hangulatban „ünnepelte" rekordját.

A negyvenegy éves amerikaifutballista immár húsz esztendeje robotol a ligában, egyszer nyert Super Bowlt. Favre másfél évtizedig vezette a Green Bay Packers együttesét, majd bejelentette visszavonulását, hogy aztán visszatérjen a játéktérre. Második évadját kezdte az idén Minnesotában, ám csak árnyéka korábbi önmagának. Hiába a hetvenezer passzolt yard (szintén rekord), ha a sportoló feltűnő hibaszázalékkal játszik az utóbbi időszakban. Úgy tetszik, túljutott a zeniten az a szupersztár, akit az AP hírügynökség háromszor választott a liga legjobbjának. Csapata szenved, az irányító a „zakó” után magába roskadva üldögélt a sajtótájékoztatón. Annak ellenére, hogy a rekordot érő passzt követően további két touchdownátadással javított saját csúcsán.

A történelmi dobást Randy Moss fogta el: amikor az elkapó lehúzta a labdát a levegőből, Favre a levegőbe csapott, majd sprintben indult társához ünnepelni. Meglehet, a liga legendáinak egyike karrierje utolsó igazán emlékezetes alakítását mutatta be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.