„Sebészprofesszorok” hete

Már unokáikat viszik az Állatkertbe azok, akik valaha a Nemzeti Sportcsarnokban vagy Miskolcon ott ámuldoztak a tribünön, amint Jónyer, Klampár, Magos vagy Kisházi éppen soros, hozzájuk hasonlóan világklasszis ellenfelével szemben izzadt az asztalnál...

Évtizedek teltek el azóta, hogy a hajdani magyar nemzetközi bajnokságok sebészkezű labdazsonglőrei erre jártak, de szerdától - legalábbis a színvonalat tekintve -megelevenedik a múlt: az alig néhány hete átadott budaörsi csarnok lesz a színhelye a más sportágakban Világ Kupaként aposztrofált Pro Tour-sorozat aktuális versenyének.

A hazánkban először vendégeskedő, 30 ezer dollár összdíjazású viadalra 41 ország 320 játékosa nevezett, s bár a világranglista legelőkelőbb pozícióit elfoglaló, „verhetetlen” kínaiakat nem vonzotta a kassza, nehéz lenne felsorolni, hány nevezetes pingpongprofesszor és -professzornőmutat be kunsztokat a létesítmény tizenkét asztalánál. Mások mellett a férfimezőnyt erősíti Ryu Seung Min, az athéni olimpia dél-koreai bajnoka, az ifjúsági vb-első japán Matsudaira vagy az ötszörös világbajnoki aranyérmes – a nem is olyan rég még a BVSC-hez tartozó –svéd Jörgen Persson, míg a női elitet képviseli többek között a hongkongi Tie Ja-na, az idei Euró pa-bajnok orosz Pavlovics és a „német” Wu Jia-duo. A kilátogatók természetesen láthatják a hazai legjobbakat is: a világrangsorban legelőrébb jegyzett Jakab Jánost, a májusi csapat-vb-n az élmezőnybe berobbant Kosiba Dánielt, valamint Tóth Krisztinát, Póta Georginát és Lovas Petrát.

A versenyek szerda reggel 9 órakor a selejtezőkkel kezdődnek; a döntőket vasárnap rendezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.