Több öröm, mint bánat

Továbbra is díszlépésben halad a Veszprém férficsapata a Bajnokok Ligájában: a bakonyi együttes szombaton 5000 szurkolója szeme láttára legyőzte a Montpellier alakulatát is, így három forduló után százszázalékos mutatóval büszkélkedhet csoportjában.

Igaz, nem sokon múlott, hogy megszakad a sikerszéria... A Karabatic vezérelte franciák a mérkőzés nagy részében vezettek (a félidőben 15:13-ra, tíz perccel a vége előtt 23:20-ra), ám a hajrában brillírozott Mocsai Lajos társulata. A döntő momentum 27:26-os magyar előnynél Perics nevéhez fűződött: a szerb kapus két másodperccel az utolsó dudaszót megelőzően bravúrral hárította Accambray szabaddobását.

A sorozat másik magyar szereplője, az addig egy győzelemmel és egy vereséggel álló Szeged számára létfontosságú volt a két pont otthon tartása a sereghajtó Aalborg ellen, és a dánok nem is nehezítették meg különöseben Skaliczky László tanítványainak dolgát. A hétközi csurgói bajnokin szépen megkínlódó, ezúttal azonban remeklő Tisza-partiak 37:28-ra kiütötték a skandinávokat, így megmaradt az esélyük a továbbjutásra.

A női BL főtáblájának premierjét felemás mérleggel zárták a magyar csapatok. Noha Görbicz Anita kilencszer talált be a vetélytárs hálójába, a Győr háromgólos (31:28) vereséget szenvedett a Zvenyigorod vendégeként, méghozzá úgy, hogy az oroszokmindvégigmagabiztosan őrizték az első fél órában szerzett fórjukat Konkoly Csaba finoman szólva is mérsékelt teljesítményt nyújtó garnitúrájával szemben.

Összehasonlíthatatlanul jobban sikerült a története első Bajnokok Ligája-csoportmeccsét játszó Debrecen bemutatkozása a nem is olyan régen még világverő Hypo ellen, bár a remek rajtot (a szünetben 13:7) követően izzadhattak a tenyerek, hiszen a 48. percben 18:18 állt a Főnix Csarnok nagytábláján. A finisben Bognár Barbara juttatta vezetéshez az együttest (22:21), s mivel az osztrákok ellentámadását kivédekezték Köstner Vilmos játékosai, már csak az ünneplés maradt hátra.

A férfiak hatcsapatos csoportjaiból az első négy, a nők négyeseiből az első két helyezett jut a következő körbe.

Szép volt, fiú! Pericset, a Veszprém kapusát ölelik társai a lefújást követően – két másodperccel a mérkőzés vége előtt kulcsfontosságú bravúrt mutatott be
Szép volt, fi ú! Pericset, a Veszprém kapusát ölelik társai a lefújást követően – két másodperccel a mérkőzés vége előtt kulcsfontosságú bravúrt mutatott be
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.