Első kocka, első hely

Fernando Alonso nyerte vasárnap a Forma–1-es Szingapúri Nagydíjat. A kétszeres világbajnok spanyol autóversenyző mögött a német Sebastian Vettel lett a második, és az ausztrál Mark Webber a harmadik.

Webber továbbra is vezeti a vb-pontversenyt, míg az első rajtkockából induló Alonso, aki idei negyedik futamgyőzelmét aratta, feljött a második helyre, miután a brit Lewis Hamilton a harminchatodik körben – baleset következtében – kiesett.

A rajt nagyobb gond nélkül zajlott le, Alonso megőrizte első helyét, és mögötte sem változott a sorrend; a nyitókör végén Vettel, Hamilton, valamint a címvédő brit Jenson Button követte őt. A pilóták többsége gyorsan kereket cserélt, Alonso, Vettel, Hamilton és Button azonban maradt. (Hamilton a huszonkilencedik körben járt először a boxutcában, Alonso és Vettel egy körrel később.) A harminckettedik körben a japán Kobajasi Kamui és a brazil Bruno Senna összeütközött, a két kocsi használhatatlanná vált, akadályozta a forgalmat, ezért másodszor is beküldték a biztonsági autót.

Az élen Alonso, Vettel, Webber, Hamilton, Button volt a sorrend, ám egy körrel később Hamilton és Webber egy előzési kísérletnél összeakaszkodott, előbbi autója összetört, így a brit kiesett, akárcsak két hete Monzában. Az utolsó körben Heikki Kovalainen autója kigyulladt, de a finn versenyző kért egy tűzoltópalackot, és ő maga higgadtan eloltotta a lángokat.

Szingapúri Nagydíj: 1. Fernando Alonso (spanyol), 2. Vettel (német), 3. Webber (ausztrál), 4. Button (brit), 5. Rosberg (német), 6. Barrichello (brazil), 7. Kubica (lengyel), 8. Massa (brazil), 9. Sutil (német) 10. Hülkenberg (német).

A vb-pontverseny állása tizenöt futam után: 1. Webber 202, 2. Alonso 191, 3. Hamilton 182, 4. Vettel 181, 5. Button 177, 6. Massa 128, 7. Rosberg 122, 8. Kubica 114, 9. Sutil 47, 10. Schumacher (német) 46.

Alonso: Erre iszom!
Alonso: Erre iszom!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.