Támad az Újpest

Csehi István, az Újpest ügyvezetője túlzottnak, igazságtalannak és szakszerűtlennek nevezte az MLSZ fegyelmi határozatát a szeptember 11-i, FTC elleni bajnokin (6-0) történt rendbontásokkal kapcsolatban.

„Senkinek sem forgott veszélyben a testi épsége, rendben lezajlott a meccs. A tízezer emberből ötven fő volt problémás. És azt kell látni, hogy a mostani ítélet miatt október 27-én játszhatunk legközelebb saját szurkolóink előtt, azaz elsősorban őket büntették meg, de azt az 50 randalírozót nem” –mondta Csehi sajtótájékoztatón az Újpestet két zárt kapus mérkőzéssel, továbbá mindkét klubot egymilliós pénzbüntetéssel sújtó ítélettel kapcsolatban. Kiemelte: a klub erőn felül vállalt és az előírtaknál többet megtett a találkozó biztonságos és békés megrendezéséért, ugyanis az MLSZ által elvárt 150 fős biztonsági szolgálatot 200 fő látta el, plusz az FTC-vel is érkezett 50 fő, sőt a tűzvédelmi előírásokat is túlteljesítették.

A klub feljelentést tesz csoportosan elkövetett garázdaság miatt, és kártérítési igénnyel lép fel azokkal az elkövetőkkel szemben, akiket sikerül beazonosítani. A lilák a Sport Állandó Választott Bíróságáig is elmennek, ha az MLSZ-nél nem adnak helyt a fellebbezésüknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.