Hőlégi segítség

Vajon vasárnap kora este, az eufória pillanataiban, eszébe jutott-e a DVSC női csapatát irányító vezetőknek, hogy most akkor merre is tovább?

Nem az volt kérdés, hogy a Debrecen legalább újabb hat találkozót vívhat a Bajnokok Ligájában, hanem az, hogy hol. Egy hónappal korábban ugyanis levelet kaptak, mely szerint továbbjutás esetén arra kell számítaniuk, hogy a csoportkör első hazai találkozójának időpontjában a hőlég-világbajnokság mezőnye kvártélyozza be magát a Főnix, valamint a Hódos sportcsarnokba.

Mégis otthon. A debreceni Főnix csarnok
Mégis otthon. A debreceni Főnix csarnok

Ám hol volt még akkor a csoportkör, előbb Lublinban el kellett búcsúztatni a további küzdelmektől a vérmes reményeket tápláló házigazdákat, a tucatnyi szerb és egy horvát válogatottal felálló Zajecsart, valamint a Vejent, a dánok feltörekvő alakulatát. A hét végi lengyelországi kiruccanáson a Köstner Vilmos vezette debreceni játékosok megtették, amit megkövetelt tőlük a haza, no meg az őket elkísérő félszáz drukker. A futballisták után egy évvel ők is a BL főtáblájára verekedték magukat, de további párhuzam is kínálkozott.

Az örömmámor eloszlásával egyenesarányban hatalmasodhatott el a felismerés a menedzsmentben: most akkor helyet kell keresni. A maradék Oláh Gábor utcai létesítmény ugyanis már nem a legideálisabb egy ilyen mérkőzéshez az osztrák Hypo ellen. Nyíregyháza szóba jöhetne, de ott meg éppen akkor babaexpót rendeznek, így maradt volna a nyíradonyi csarnok, amely bár nem nagyobb a debreceninél, alkalmasabb a sportágra. Egy segítségkérő levelet ugyan küldtek Kósa Lajos polgármesternek címezve, de a szomszédolás gondolatát sem vetették el. Aminek persze hamar híre ment a városban, a szentségelő cívisek véleménye a világhálóra is felkerült, így Pajna Zoltán a kézilabdásokat korábban is istápoló alpolgármester közleményben tudatta: „A város biztosítja a helyszínt a csapat igényei szerint akár a Főnix csarnokban, akár a Hódos Imre Sportcsarnokban.”

Ehhez mindössze egy apróság szükséges, a klub vezetői jelezzék óhajukat az illetékesek felé. Ami persze azon nyomban megtörtént, mint ahogyan az egyeztetés is a hőlégballonosokkal.

Erről egyelőre annyi tudható, hogy a DVSC Debrecenben fogadja a Hypót, és ha a labdarúgókra gondolunk: ez önmagában sem kevés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.