Magyarverő győztesek

Harmadik lett a Tóth Krisztina, Póta Georgina kettős az ostravai Európa-bajnokság női páros versenyében, miután a szombat délelőtti elődöntőben 4:1-re alulmaradt a Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva litván, orosz duóval szemben.

A két éve aranyérmes magyar kettős az első két szettet elbukta, a harmadikat megnyerte, ám a következő két játszma újra az ellenfél sikerét hozta. Tóth azt mondta a találkozó után azt MTI-nek: „Most még friss a vereség élménye, egy kicsit ezért búslakodunk, de összességében nagyon örülünk ennek a bronzéremnek.” A magyar duót búcsúztató páros a tegnapi döntőben is győzött.

Egyesben medál nélkül maradt Póta, aki a negyeddöntőben szenvedett vereséget a fehérorosz Viktorija Pavlovicstól. A 25 éves magyar korábban legyőzte a címvédő német Wu Jia-duót. A viadalt a Pótát felülmúló Pavlovics nyerte.

A férfi párosok versenye a Timo Boll, Christian Süss kettős sikerét hozta. A német duó a Kasper Sternberg, Jonathan Groth dán egységet verte a döntőben 4:0-ra. Boll pályafutása tizenkettedik Eb-aranyát gyűjtötte be, így az örökranglista élén megelőzte a legendás svéd Jan-Ove Waldnert. A német versenyző tegnap növelte előnyét, miután egyesben is diadalmaskodott. A fináléban honfitársát, Patrick Baumot verte 4:1-re.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.