Élen a Mainz a Bundesligában

Brémában harmincnégyezer drukker bámulta rosszkedvűen, hogy a hazai csapat alulmarad a prímán rajtoló Mainz ellen a német labdarúgó-bajnokságban. A Szalai Ádámot a kezdőcsapatban fölvonultató vendégegyüttes két gólt szerzett a második félidő elején, és ezzel eldöntötte a találkozót.

A Mainz negyedik győzelmét aratta a negyedik fordulóban, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Bundesligát. Az eddig ugyancsak hibátlan Hoffenheim 2-2-es döntetlent ért el a Kaiserslautern vendégeként. A fordulatos mecscsen duplázott Hoffer, a hazaiak támadója.

A kaiserslauterni csatárnál is többször ünnepeltethette magát Pogrebnyak a Mönchengladbach elleni meccsen. A Stuttgart orosz válogatott csatára mesterhármassal vette ki a részét csapata előadásából. Christian Gross tréner garnitúrája hétszer talált be az ellenfél hálójába...

Míg a stuttgartiak gólfesztivált rendeztek, a Bayern München egyetlen alkalommal sem tudta bevenni a Köln kapuját. Hiába volt pályán a Schweinsteiger, Kroos, ThomasMüller, Ribery, Klose kvintett, a bajor csapat csak helyzetekig jutott. Louis Van Gaal szakvezető együttese mindössze egyszer tudott győzni eddigi négy bajnoki találkozóján. Ennek nyomán talán nem is meglepő, hogy a klub vezetői milliós kártérítést követelnek a holland szövetségtől Arjen Robben válogatottban öszeszedett sérülése miatt. A szélső nélkül ugyanis – egyelőre – akadozik a Bayern támadójátéka.

Az élmezőny: 1. Mainz 12, 2. Hoffenheim 10, 3. Dortmund 9.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.